Sekce lázeňství usiluje o sektorovou kolektivní smlouvu

 Jednání sekce lázeňství ve středu 22. června se neslo v duchu změny a odhodlání. Sekce se účastnilo celé vedení svazu, které si do svého plánu práce přidalo po jednání výboru položku kolektivní vyjednávání vyššího stupně. Druhým hlavním bodem jednání výboru byl návrh na změnu řídícího sekce a doplnění členů výboru.

První bod je poměrně zásadním bodem, který na dlouhou dobu zaměstnaná nový výbor sekce. Znamená to ještě intenzivnější a užší spolupráci všech odborových organizací v lázních. Proto vás i touto cestou žádám o úzkou spolupráci a nepodceňování informací, které k vám proudí z ústředí svazu. Pro úspěch nastavení minimálních podmínek, které by měly být lepší, než zaručuje zákoník práce, je nutná spolupráce a předávání informací svazu.

Počátkem prázdnin jste určitě dostali dopis, kde vás svaz vyzývá k zaslání informací o kolektivních smlouvách ať již platných nebo momentálně vyjednávaných. A také žádá o zaslání informací, které poslouží k vytvoření obrazu o skutečnosti, jak vypadají podmínky zaměstnanců českých lázní. Prosím znovu o poskytnutí těchto informací, které budou sloužit jako podklad pro vytvoření návrhu znění sektorové kolektivní smlouvy.

Druhý bod jednání znamená pro činnost výboru a kontinuitu v činnosti, že výbor sekce bude stabilním týmem a nedojde k jeho rozpuštění. Výbor na svém jednání navrhl do funkce řídící sekce Miroslavu Horákovou, která je předsedkyní odborové organizace Janské Lázně. Výbor zároveň navrhl rozšíření výboru o Janu Pavlíkovou a Hanu Markovou.

Podobné články

Aktuality 17. 8. 2022 / 18:51

Sekce lázeňství – plnění programu OS

Zpráva sekce lázeňství o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 24. 7. 2021 / 9:23

Činnost sekce lázeňství od sjezdu OS do 30. 6. 2021

Po několika letech, kdy se sekce lázeňství z různých důvodů nescházela, se v roce 2019 opět podařilo obnovit její činnost.

Aktuality 13. 5. 2021 / 14:16

Sekce lázeňství jednala o aktuální situaci lázní a jejich zaměstnanců

V úterý 4. května se konalo formou on-line jednání sekce lázeňství. Jednalo se o současné situaci v lázních v době epidemie COVID-19, o financování lázní v souvislosti s vydáním kompenzační vyhlášky.

Načíst další
 
Napište nám