Když jsem si přečetla úvodní stranu Bulletinu číslo 3-4, zaujala mě informace o odchodu členek z výboru sekce nelékařských zdravotnických pracovníků. Jako bývalá členka výkonné rady vím, jak jsou důležité sekce a obzvláště výše jmenovaná. Důvody členek, které odešly z této sekce, jsou závažné, ale vždy je třeba hledat  řešení.

Pokud jsem vše dobře pochopila, jde o osobu Ivy Řezníčkové, kterou výkonná rada nepotvrdila do výboru této sekce. Nechci se Ivy zastávat, znám ji dobře. Má svéráznou povahu, spoustu lidí svým přímým chováním naštve, ale je odborářkou tělem i duší.

Myslím, že by se určitě našlo řešení, vždyť odboráři jsou právě k tomu vedeni, aby věci řešili.

Důvody budou určitě pádné, ale je potřeba seznámit členskou základnu s tím, proč výkonná rada trvá na svém zamítavém stanovisku, na což má jako vrcholový orgán právo.

Přesto bychom si tyto důvody přečetli se zájmem.

Podobné články

Aktuality 13. 6. 2024 / 12:43

V záludném návrhu vidím pokus o likvidaci odborů

Události posledních měsíců mě nutí hodně přemýšlet. Dá se věřit politikům? Předvolební sliby nic neznamenají? Podepsané dohody nic neznamenají?

Aktuality 19. 5. 2024 / 20:51

Změny ve zdravotnictví opět k horšímu – publikovali jsme

Poslední návrhy Ministerstva zdravotnictví jsou ve svém celku nepřijatelné a směřují k další komercializaci českého zdravotnictví.

Aktuality 17. 4. 2024 / 22:03

Ve veřejném zdravotním pojištění hrozí velmi nebezpečné změny

Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění přináší na první pohled zajímavé, ale ve skutečnosti velmi nebezpečné změny.

Načíst další
 
Napište nám