Turnaje v nohejbalu se zúčastnil rekordní počet družstev

Tradičně, téměř jako každý rok, se první červnový víkend uskutečnil sedmnáctý ročník zahajovacího turnaje sportovních her v nohejbalu, který nemohl být nikde jinde než na kurtech spřátelené Lokomotivy Českých Budějovicích.

Minulý rok to vypadalo na čtrnáct družstev, ale nakonec se hrálo v tradičním počtu dvanácti. Ale! Co nebylo rok minulý, stalo se roku tohoto! A mohlo to být ještě lepší, nebýt odřeknutých družstev z ústředí OSZSP ČR a družstva „B“ z PN Brno. I tak se však sešlo čtrnáct družstev a to jsme tady ještě neměli! Taky jsme se při organizování celkem zapotili, protože na systém hry „každý s každým“ se při tomto počtu družstev již nedá uplatnit. To by každé družstvo muselo zahrát třináct zápasů a to pravdu nebylo v našich silách.

Hrálo se tady systémem na dvě skupiny po sedmi účastnících. První tři družstva ze skupiny postupovala do finále a ostatní už potom hráli jenom jeden zápas o umístění. I tak ti, co skončili na sedmém až čtrnáctém místě sehráli každý sedm zápasů, účastníci finálové skupiny měli v nohách zápasů devět! Ostrý start byl už v osm ráno a základní skupiny se dohrály před třetí hodinou odpolední.

A kdo nám na kurtech vlastně přibyl? K jedenáctce, dá se říct, už ostřílených matadorů se přidala družstva domácí Nemocnice v Českých Budějovicích, záchranka z Olomouce se rozrostla o družstvo „B“ a po několika letech se na kurty vrátilo neuvěřitelné družstvo Psychiatrické léčebny Šternberk! Všem nováčkům i tradičním účastníkům jsme velmi rádi!

Po odehrání základních skupin začalo být jasné, že o poháry budou bojovat stejná družstva, jako tomu bylo i v minulých letech. Spolu s přibývajícími zápasy se vyjasňovalo pořadí, o to víc se však zatahovalo nebe. A čeho jsme se báli celý den, přišlo ve druhém setu posledního, rozhodujícího zápasu! Průtrž mračen s takovým množstvím vody, že se nedalo dál pokračovat. Tady se však stalo něco, co zaslouží uznání a hluboký obdiv! Do posledního zápasu o první místo proti sebe nastoupila družstva SOZ ZaSS Bratislava a Léčebné lázně Jáchymov „B“. první set vyhrála Bratislava a když ve druhém setu vedla 8:5, musel být zápas přerušen kvůli počasí. Když bylo skoro jasné, že pokračování není možné, přišli hráči Jáchymova s nádherným gestem a uznali vítězství Bratislavy jako definitivní. Myslím, že tento počin si zaslouží velkou pochvalu, poděkování a naši interní cenu fair play!

Dávno před finálovým zápasem se odehrál i souboj o opačný konec tabulky, ve kterém se utkala družstva Nemocnice České Budějovice a Psychiatrické léčebny Šternberk. Kluci z Budějovic zabojovali a utajovaný pohár za Čulibrka putuje letos do Šternberka. A proč byl utajovaný? Byl tak pěkný, že jsme báli, aby kdokoli nehrál účelově s úmyslem získat tuto pěknou trofej. Ale k tomu naštěstí nedošlo a v posledním zápase se hrálo do posledního dechu, jedna z hráček Šternberka dokonce dohrávala zápas na boso.

Za všechen tento zápal, nasazení a obětavost patří všem naše velké poděkování a už teď se těšíme na další ročník. Na shledanou v roce 2017.

V konečném pořadí skončila družstva následovně:

1. SOZ ZaSS Bratislava

2. Léčebné lázně Jáchymov „B“

3. Léčebné lázně Jáchymov „A“

4. ZZS Zlín

5. Lázně Františkovy Lázně

6. ZZS Olomouc „B“

7. ZZS Olomouc „A“

8. Léčebné lázně Jáchymov „C“

9. Nemocnice Přerov „A“

10. Čtyřlístek Ostrava

11. Psychiatrická nemocnice Brno

12. Nemocnice Přerov „B“

13. Nemocnice České Budějovice

14. Psychiatrická léčebna Šternberk

Foto autor

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 8. 6. 2023 / 15:30

Obnovený turnaj v nohejbalu

Je to tak, milí přátelé, letos se nám podařilo za velikého úsilí a po mnoha komplikacích obnovit nejdéle pořádaný turnaj svazových sportovních her, a to ten nohejbalový.

Aktuality 25. 7. 2019 / 10:20

Nohejbal pod jihočeským sluncem

Letos se ve dnech 31. května až 2. června sjelo do Českých Budějovic třináct družstev a mezi nimi i jeden úplný nováček.