O penězích na zvýšení platů v sociálních službách už je rozhodnuto!

Vytrvalé a pravdivými argumenty podložené usilování Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR o zvýšení platů v sociálních službách slaví konečně úspěch!

Vláda v pondělí 21. července rozhodla, že zvýší objem financí na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, a tím umožní, aby se zvýšily platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách. Za jednotlivé aktivity odborovému svazu poděkovala ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marksová – dopis viz níže jako soubor ke stažení.

Premiér Bohuslav Sobotka ve svém vystoupení ke zvýšení platů požadavek odborů, tentokráte celé Českomoravské konfederace odborových svazů, také zmínil – viz video po jednání vlády v pondělí 21. 7. 2014: http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/videa/video-vlada-schvalila-zvyseni-mezd-socialnich-pracovniku-121226/

Základní předpoklad pro zvýšení platů a mezd je částečně naplněn. Nyní je před odborovým svazem jednání o tom, jakým způsobem bude zvýšení provedeno. Odborový svaz trvá na zvýšení tarifních tabulek a zrušení možnosti pásmového odměňování.

Také k tomuto tématu se tento týden ve čtvrtek sejdou předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a zástupci krajů.

Odborový svaz samozřejmě nejedná jen za sociální služby.

K problémům a odměňování zaměstnanců ve zdravotnictví je na čtvrtek také naplánováno jednání, a to ve složení premiér, ministr financí, ministr zdravotnictví, zástupce krajů a předsedkyně a místopředsedkyně OS.

Soubory ke stažení

Podobné články

Aktuality 24. 7. 2024 / 20:40

Arogance vlády vyvolala stávkovou pohotovost odborářů z veřejných služeb a správy

Arogantní přístup vlády k jednáním o platech působil, že od 24. července do stávkové pohotovosti vstoupily odborové svazy zastupující zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy sdružené v ČMKOS.

Aktuality 18. 7. 2024 / 14:42

OS odmítl návrh na zvýšení tarifů nelékařů, požaduje přepracování

Odborový svaz na dalším jednání o sjednocení platů ve zdravotnictví ostře odmítl jako zcela neadekvátní ministerský návrh na úpravu platů nelékařských zdravotnických pracovníků.

Aktuality 16. 7. 2024 / 16:24

Jak udržet v oboru zdravotní sestry a jak přilákat nové?

Pod záštitou poslankyň Ivany Mádlové a Věry Adámkové (obě za ANO) se 1. července se v Poslanecké sněmovně uskutečnil diskusní kulatý stůl o budoucnosti sesterské profese v České republice.

Načíst další
 
Napište nám