Jihočeská krajská konference – 13. 5. 2013

Zástupci odborových organizací z Jihočeského kraje se sešli na krajské konferenci v pondělí 13. května 2013.

V prvním bodě jednání byli informováni o připravovaném Zajišťovacím fondu odborového svazu. Vedení svazu připomnělo, proč bylo o vzniku Zajišťovacího fondu rozhodnuto, jaké benefity mohou členové z fondu čerpat a jaké budou mít odborové organizace povinnosti, aby vše, tedy úhrady do fondu a následně čerpání, bezproblémově probíhalo.

Fondu a jeho smyslu se věnovala také diskuse účastníků konference.

Delegáti si dále vyslechli informace o personálních změnách na OS, o benefitech, které odborový svaz nabízí a chce nabízet svým členům, informace o spolupráci s ČMKOS a o portálu Odbory Plus, hovořilo se o spolupráci s jinými odborovými svazy včetně spolupráce s evropskými odbory, znovu byla připomenuta petice Voda je lidské právo.

Vedení svazu informovalo o aktuální situaci v resortech a o připravovaných záměrech vlády. Delegáti byli seznámeni s jednáními svazu s premiérem, ministry, byly podány informace z jednání tripartit a jejich pracovních týmů a o připravovaných zákonech.

Zazněly také informace o spolupráci se zaměstnavateli, a to zvláště v rámci projektu bipartitní dialog, a o připravovaných akcích.

Konference si vyslechla zprávu o činnosti jihočeské krajské rady a přijala usnesení krajské konference.

Foto Ladislav Kucharský

Aktuality 25. 9. 2023 / 18:51

Brífink po krajské konferenci odborářů z Jihočeského kraje

Po krajské konferenci odborových organizací z Jihočeského kraje se ve čtvrtek 21. září v Českých Budějovicích sešli její účastníci s novináři.

Aktuality 25. 9. 2023 / 17:34

Jihočeská krajská konference – 21. 9. 2023

Krajská konference odborových organizací z Jihočeského kraje se konala ve čtvrtek 21. září.

Aktuality 23. 9. 2022 / 12:13

Jihočeská krajská konference – 22. 9. 2022

Jihočeská krajská konference jednala ve čtvrtek 22. září.