Zaměstnavatelé, odbory a zástupci pacientů společně proti likvidaci nemocnic v regionech

V úterý 18. září se sešli zástupci zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů, aby projednali kritickou situaci ve zdravotnictví, především ohrožení příští existence nemocnic v regionech.

Zástupci Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Národní rady osob se zdravotním postižením, Svazu pacientů, Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů a Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR shodně konstatovali, že připravované kroky Ministerstva zdravotnictví a vlády významným způsobem poškodí pacienty a zaměstnance. Ministerstvem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami uzavřená memoranda a vládou schválená nařízení zdevastují síť nemocnic, způsobí nedostupnost péče a propouštění zaměstnanců.

Asociace nemocnic, pacientské organizace i zdravotnické odbory se dohodly, že proti rušení nemocnic budou vystupovat společně. Kampaň za záchranu nemocnic v regionech, jejichž nezbytnost a nezastupitelnost dokazují i současné metanolové tragédie, odstartuje první společná tisková konference, která se uskuteční v úterý 25. září pět minut po dvanácté v pražském Hotelu Olšanka.

Podobné články

Aktuality 24. 7. 2024 / 20:40

Arogance vlády vyvolala stávkovou pohotovost odborářů z veřejných služeb a správy

Arogantní přístup vlády k jednáním o platech působil, že od 24. července do stávkové pohotovosti vstoupily odborové svazy zastupující zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy sdružené v ČMKOS.

Aktuality 18. 7. 2024 / 14:42

OS odmítl návrh na zvýšení tarifů nelékařů, požaduje přepracování

Odborový svaz na dalším jednání o sjednocení platů ve zdravotnictví ostře odmítl jako zcela neadekvátní ministerský návrh na úpravu platů nelékařských zdravotnických pracovníků.

Aktuality 16. 7. 2024 / 16:24

Jak udržet v oboru zdravotní sestry a jak přilákat nové?

Pod záštitou poslankyň Ivany Mádlové a Věry Adámkové (obě za ANO) se 1. července se v Poslanecké sněmovně uskutečnil diskusní kulatý stůl o budoucnosti sesterské profese v České republice.

Načíst další
 
Napište nám