Odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždírce

Ve Ždírci u Polné na Vysočině se obyvatelé domova pro seniory a zaměstnanci dočkali přestěhování do zrekonstruovaných prostor. Domov na pozvání odborové organizace a členky výkonné rady odborového svazu Jiřiny Marešové navštívila v pondělí 23. července předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s dalšími členy krajské rady. Všichni pozvaní byli velmi překvapeni jak skloubením moderního vybavení s historickým nábytkem, tak milou a příjemnou atmosférou domova. Z obyvatel i zaměstnanců dýchala pohoda a radost.

Paní ředitelka Martina Matějková přišla s plánem na den otevřených dveří a návštěvy dětí ze škol. Domov se tedy nejen zrekonstruoval, ale také otevřel pro veřejnost, aby se propojil život jeho obyvatel se životem lidí z vesnice. V domově se ovšem snaží všichni. Zaměstnanci přicházejí s nápady, jak vylepšit prostředí pro klienty a jak zpestřit jejich denní programy. Grilování na zahradě, taneční odpoledne, kanisterapie jsou jen krátkou ukázkou bohatosti života v domově.

V závěru nás s kolegyní napadlo, že odpůrci domovů by se měli zajet podívat do Ždirce. Důstojně a v příjemném prostředí tady za přispění zaměstnanců tráví podzim života lidé, kteří se pro tento způsob rozhodli. My samy jsme si s kolegyní řekly, že pokud bychom potřebovaly ve stáří pomoc, tak Ždirec by u nás vyhrál.

Odborům děkujeme za pozvání, paní ředitelce za čas, který nám věnovala, a všem přejeme, aby se jak klientům, tak zaměstnancům dařilo.

Podobné články

Aktuality 13. 6. 2024 / 12:43

V záludném návrhu vidím pokus o likvidaci odborů

Události posledních měsíců mě nutí hodně přemýšlet. Dá se věřit politikům? Předvolební sliby nic neznamenají? Podepsané dohody nic neznamenají?

Aktuality 19. 5. 2024 / 20:51

Změny ve zdravotnictví opět k horšímu – publikovali jsme

Poslední návrhy Ministerstva zdravotnictví jsou ve svém celku nepřijatelné a směřují k další komercializaci českého zdravotnictví.

Aktuality 17. 4. 2024 / 22:03

Ve veřejném zdravotním pojištění hrozí velmi nebezpečné změny

Novela zákona o veřejném zdravotním pojištění přináší na první pohled zajímavé, ale ve skutečnosti velmi nebezpečné změny.

Načíst další
 
Napište nám