Krajská konference Kraje Vysočina 25. 10. 2021

Delegáti krajské konference Kraje Vysočina se sešli 25. 10. 2021 v salonku Pivovarské restaurace v Jihlavě. Pro mne bylo velice milé konstatování, že se účastnil velký počet delegátů, takže byl „plný dům“.

V rámci pravidelných bodů programu i zde zazněly informace o činnosti OS a plnění programu OS za uplynulé období a o povinnostech ZO vůči rejstříkovým soudům i ústředí OS. Byla podána také informace o zrušení konání celostátní konference OS. Předsedkyně krajské rady Jiřina Marešová seznámila přítomné se zprávou o činnosti krajské rady – viz níže jako soubor ke stažení.

V aktuálních informacích z rezortů se hovořilo o výsledcích vyjednávání o nárůstu platů v roce 2022. Bohužel zatím nebylo vydáno příslušné nařízení vlády, které toto navýšení upravuje. Proto byli delegáti informováni, že odborový svaz se snaží dosáhnout toho, aby toto nařízení vydala ještě současná vláda, se kterou bylo navýšení dohodnuto.

Na základě podnětů z terénu výkonná rada OS schválila udělení Čestného uznání bývalé předsedkyni ZO Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod Jitce Mariškové, které jí na krajské konferenci bylo předáno.

Foto Lubomír Francl a Miloslav Toušek

Soubory ke stažení

Podobné články

Aktuality 11. 11. 2023 / 9:43

Vysočinská krajská konference – 18. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Kraje Vysočina se konala ve středu 18. října.

Aktuality 6. 10. 2022 / 12:09

Vysočinská krajská konference – 3. 10. 2022

Vysočinská krajská konference jednala v pondělí 3. října.

Aktuality 16. 8. 2022 / 11:06

Vysočinská krajská rada jednala s hejtmanem Schrekem

Krajská rada Kraje Vysočina požádala hejtmana kraje Vítězslava Schreka o setkání a projednání problematických oblastí v sociálních službách a ve zdravotnictví.

Načíst další
 
Napište nám