Pražská porada s vedením OS – 1. 3. 2022

Zástupci odborových organizací z Prahy byli 1. března prvními účastníky porad předsedů odborových organizací nebo jejich zástupců s vedením odborového svazu. Porady se konaly on-line.

V diskuzi se věnovali programu odborového svazu a návrhu na profesionalizaci předsedů odborových organizací nebo členů výborů a vytvoření podmínek k uvolnění k výkonu funkce. Práce v odborech je zodpovědná a plnit všechno, co vyplývá z chodu odborové organizace, kolektivního vyjednávání a dalších úkolů, je opravdu náročné. Funkcionáři odborových organizací nastavují svůj čas ve svém volnu, při tom jednají a vyjednávají za všechny zaměstnance při kolektivním vyjednávání.

Předsedkyně pražské krajské rady Jaroslava Carrasco předala informaci o jednání na magistrátu hlavního města Prahy a o jednání Regionální rady ČMKOS. Na základě jednání krajské rady a upozornění na problémy s bydlením přistoupil magistrát k benefitu zajištění bytů pro zdravotníky.

V diskuzi se pražští odboráři věnovali také náboru a udržení mladých zaměstnanců a jejich vstupu do odborových organizací. Porada členů byla přínosná pro všechny účastníky a vedení odborového svazu děkuje všem za účast a všechny příspěvky.

Podobné články

Aktuality 17. 9. 2023 / 22:40

Brífink po pražské krajské konferenci

S novináři se na krátkém brífinku po skončení pražské krajské konference ve čtvrtek 14. září setkali členové vedení OS a čtyři předsedové odborových organizací, účastníci konference.

Aktuality 17. 9. 2023 / 20:58

Pražská krajská konference – 14. 9. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Prahy se konala ve čtvrtek 14. září.

Aktuality 12. 9. 2022 / 18:12

Pražská krajská konference – 12. 9. 2022

Pražská krajská konference jednala v pondělí 12. září.

Načíst další
 
Napište nám