Olomoucká porada s vedením OS – 24. 3. 2022

Zástupci odborových organizací Olomouckého kraje se na své poradě s vedením OS sešli ve čtvrtek 24. března. Po úvodním seznámení s materiály připravovanými pro podzimní sjezd odborového svazu se účastníci dozvěděli v podrobné zprávě krajské rady o jednáních na krajském úřadě a problémech v sociálních službách, kterou přednesl předseda krajské rady OS Olomouckého kraje Jan Zatloukal.

Problémy v sociálních službách se stále řeší v několika zařízeních Olomouckého kraje. Velmi intenzivně se této problematice věnuje i právní a sociální oddělení odborového svazu. V diskuzi byla podaná informace o připravovaných změnách na krajských hygienických stanicích a jejich dopadech na práci hygieniků nejen v tomto kraji.

Do diskuze se zapojila i svazová inspektorka BOZP Andrea Hrabčáková a podala informaci o kontrole v Domově důchodců v Července a zřízení denních místností pro zaměstnance po její kontrole. Toto zařízení patří mezi ta, kterému se krajská rada i odborový svaz velmi intenzivně věnují. Dalším tématem diskuze byla reforma psychiatrické péče a její dopady do praxe.

Aktuality 16. 5. 2024 / 20:37

Olomoucká krajská rada se sešla v Léčebném ústavu Paseka

Krajská rada Olomouckého kraje se dne 18. dubna sešla v Léčebném ústavu Paseka na společném jednání krajské rady s výborem ZO Léčebného ústavu.

Aktuality 18. 4. 2024 / 22:05

Vzpomínky na Zdeňka Sovíka

V pondělí 25. března 2024 odešel na dlouhou pouť náš kolega a kamarád Zdeněk Sovík ve věku 68 let.

Aktuality 13. 11. 2023 / 9:39

Olomoucká krajská konference – 1. 11. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Olomouckého kraje se konala ve středu 1. listopadu.