Krajská rada jednala s radními o sociálních službách, nemocnicích i ZZS

Ve středu 19. července 2023 se konalo na Krajském úřadě Libereckého kraje jednání členů krajské rady s radním a náměstkem hejtmana řídícím resort sociálních věcí Mgr. Petrem Tulpou a radním řídícím resort zdravotnictví Mgr. Vladimírem Richterem.

Mgr. Tulpa informoval o tom, co trápí kraj v sociální zóně, hlavně tedy zda podporovat rozvoj pobytových či terénních služeb, financování a dofinancování, legislativa atd. Ke všem otázkám se rozvinula široká diskuze s argumenty, co prosazuje náš odborový svaz. Bylo konstatováno, že v mnoha věcech dochází ke shodnému názoru zřizovatele i zástupců odborů.

Místopředseda krajské rady Zdeněk Vohnout zmínil odchody zaměstnanců do soukromé sociální sféry, kde jsou údajně lépe ohodnoceni.

Mgr. Richter hovořil o důležité stavbě urgentního příjmu, financování jednotlivých nemocnic zřizovaných krajem. Věnoval se zdravotnické záchranné službě a budování výjezdových stanic ve Frýdlantu, Tanvaldu a Semilech i problematickém Turnově. Hovořil též o modernizaci léčby a programu pro další rozvoj a zachování ordinací dětských lékařů ve spolupráci s obcemi.

Hodně se diskutovalo o zajištění center duševního zdraví, kde uvedla příklady z praxe i předsedkyně krajské rady Mgr. Alena Kyrianová. Na dotaz na zajištění lékařské pohotovosti bylo odpovězeno, že problém v tomto regionu není.

Člen krajské rady Lukáš Janda přednesl požadavek odborové organizace ZZS Libereckého kraje ohledně výběrového řízené na ředitele. Radní vysvětlili, že toto probíhá pravidelně po šesti letech a diskutovalo se o účasti zástupců odborů v komisi výběrového řízení, v minulých letech tomu tak bylo.

Aktivita krajské rady Libereckého kraje tedy neutuchá ani o prázdninách. 30. srpna 2023 mají členové krajské rady domluveno ještě setkání s hejtmanem Bc. Martinem Půtou, kde budou určitě dále řešeny neukončené požadavky směrem k radním.

Děkuji všem členům krajské rady za jejich práci i čas.

Podobné články

Aktuality 11. 3. 2024 / 18:47

Liberecká KR jednala s radními Richtrem a Tulpou

Liberecká KR spolu s místopředsedkyní OS Mgr. Janou Hnykovou se 27. února setkala s radními řídícími zdravotnictví a resort sociálních věcí.

Aktuality 17. 10. 2023 / 7:14

Liberecká krajská konference – 5. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Libereckého kraje se konala ve čtvrtek 5. října.

Aktuality 11. 9. 2023 / 11:15

Krajská rada jednala s hejtmanem Půtou o ZZS i dalším zdravotnictví

Ve středu 30. srpna 2023 jednala krajská rada Libereckého kraje s hejtmanem Martinem Půtou (Starostové pro Liberecký kraj).

Načíst další
 
Napište nám