Platy ve zdravotnictví a sociálních službách v letech 2018-2019

Přelom jara a léta je každoročně obdobím statistik a statistických ročenek. Dnes vám přinášíme statistiku zaměřenou na meziroční vývoj platů ve zdravotnictví a sociálních službách v porovnání s ostatními povoláními odměňovanými platem – viz níže jako soubor ke stažení.

Při pohledu na údaje za rok 2019 týkající se zdravotnictví a sociálních služeb vidíme, že v obou segmentech došlo shodně k nárůstu průměrného měsíčního platu zhruba o 9 % (zdravotnictví + 9,5 %, soc. služby + 8,7 %). Poněkud méně uspokojivý je fakt, že v porovnání s rokem předchozím došlo u obou odvětví ke snížení procentuálního zastoupení tarifního platu na celkovém platu. K nárůstu v jednotkách procent došlo též u nenárokových složek platu, tedy odměn a osobních příplatků.

Z mírného, leč patrného nárůstu počtu zaměstnanců je patrné, že zlepšující se platové podmínky jsou jasným pozitivním stimulem ve snaze zažehnat personální krizi v daných segmentech.

Soubory ke stažení

Podobné články

Aktuality 17. 3. 2021 / 18:36

Odměny v sociálních službách

Odměny v sociálních službách budou pro všechny zaměstnance a bude záležet pouze na ředitelích jednotlivých organizací, zda si o dotační titul požádají.

Aktuality 20. 1. 2021 / 19:26

Změny v odměňování a další od 1. 1. 2021 + tabulky platových tarifů

Od 1. 1. 2021 dochází k výrazným změnách v odměňování zaměstnanců, byly schváleny nové tabulky platových tarifů, mění se také výše cestovních náhrad, výše důchodů.

Aktuality 5. 2. 2020 / 11:08

Dosáhli jsme úpravy pojmu mentální postižení, týká se …

Jedna ze změn nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, se týká změny pojmu mentální postižení.

Načíst další
 
Napište nám