KR Plzeňského kraje se připravovala na jednání s hejtmanem

Jednání krajských rad se plánuje dost dlouho dopředu, členky a členové před stanovením termínu porovnají všechny své soukromé i pracovní akce. Najít termín není jednoduché, ale když se stanoví, všichni se snaží nic jiného na domluvený den neorganizovat. Ne jinak je tomu u krajské rady Plzeňského kraje, která se pravidelně schází v místnosti odborové organizace Psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

Někdy však nastane situace, kterou nelze ovlivnit, a musí se hledat jiné místo konání. V té chvíli se ukáže, jak jsou krajské rady flexibilní. Pro jednání krajské rady 3. listopadu nabídla místo členka krajské rady Helena Kurcová. Setkání v domácím prostředí má úplně jinou atmosféru, více kamarádskou, otevřenou.

Jednání se účastnili předsedkyně krajské rady Miroslava Jordánová, místopředseda Petr Veselý, členky Helena Kurcová, Simona Kocová a člen František Kuneš. Ostatní členové se museli omluvit ze zdravotních a osobních důvodů. Jednání se zúčastnila také vedoucí právního a sociálního oddělení odborového svazu Ing. Ivana Břeňková.

Předmětem jednání byla příprava na jednání s hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem, náměstkem pro oblast zdravotnictví Pavlem Haisem a představiteli skupiny Nemocnice Plzeňského kraje, konkrétně Domažlické, Rokycanské, Klatovské, Stodské, Horažďovické a Nemocnice Svatá Anna v Plané. Skupina Nemocnice Plzeňského kraje má 2300 zaměstnanců. Nemocnice jsou finančně podporovány krajem, ale přesto nejsou finance dostačující. Nemocnice se potýkají s nedostatkem personálu, sester i lékařů, stejně jako ve všech ostatních krajích.

Jednání se bude konat 22. listopadu v Plzni na krajském úřadě. Na programu bude otázka dopadu úhradové vyhlášky na zvýšení mezd zaměstnanců ve zdravotnictví a dotačního řízení na platy zaměstnanců v sociálních službách. Od představitelů kraje bude krajská rada požadovat informaci o zajištění péče po dobu, kdy zdravotničtí zaměstnanci nebudou sloužit práci přesčas nad stanovené limity. Bude požadovat také informaci, jak se příspěvkové organizace kraje pro sociální služby vyrovnaly s úpravou nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací, který upřesnil podmínky pro zařazení pracovníků sociální péče do platových tříd.

Na závěr dovolte, abych jménem celé krajské rady i jménem svým poděkovala Helence Kurcové za milé přijetí v Horní Lukavici, za to, že nám dovolila vstoupit do jejího osobního prostoru, děkujeme jejímu manželovi, který s námi diskutoval a přidal se k pohodovému jednání.

Foto autorka

Podobné články

Aktuality 29. 1. 2024 / 9:43

Krajská rada jednala s vedením kraje o odměňování

Odměňování zaměstnanců v sociálních službách a nárůst mezd zaměstnanců nemocnic byly ve čtvrtek 18. ledna hlavními tématy jednání krajské rady Plzeňského kraje se zástupci kraje.

Aktuality 4. 10. 2023 / 13:31

Brífink po krajské konferenci odborářů z Plzeňského kraje

Po krajské konferenci odborových organizací Plzeňského kraje v úterý 3. října se jejich účastníci sešli na krátkém brífinku s novináři.

Aktuality 4. 10. 2023 / 9:14

Plzeňská krajská konference – 3. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Plzeňského kraje se konala v úterý 3. října.

Načíst další
 
Napište nám