Královéhradecká krajská rada se sešla na základně záchranky

Ve středu 22. listopadu 2023 se sešla krajská rada Královéhradeckého kraje. Zázemí pro jednání jí tentokrát poskytla základna ZZS Královéhradeckého kraje. Hostem jednání byla místopředsedkyně odborového svazu Jana Hnyková, která informovala členy o jednání se zástupci vlády, které se konalo 21. listopadu – zatím ke shodě nedošlo. Další jednání bude 27. listopadu. Také podala informace z jednání výkonné rady odborového svazu.

Vojta Třešňák z odborové organizace Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, který byl také hostem jednání, informoval, že na záchrance v Královéhradeckém kraji mají příplatek za směnnost v plné výši a že si vyjednali navýšení o 1000 Kč za psychickou zátěž. Také se snaží dohodnout navýšení osobního ohodnocení pro zaměstnance s nižším příjmem (hlavně THP pracovníci). Uvedl, že proti jiným krajům mají těchto zaměstnanců málo, proto se pokusí dohodnout také navýšení počtu těchto zaměstnanců.

Regionální manažerka Ivana Burešová informovala, že kromě jedné organizace si všechny ZO Královéhradeckého kraje plní veškeré povinnosti vůči rejstříkovému soudu. Všechny ZO si plní své povinnosti vůči odborovému svazu. Sdělila, že LDN v Hradci Králové má problémy s bankou, společně hledají řešení této situace. Dobrou zprávou je, že Domov důchodců v Broumově zakládá novou odborovou organizaci.

Libuše Pavlíková informovala, že ve Státních léčebných lázních Janské Lázně budou vyjednávat pouze o navýšení mezd, protože kolektivní smlouvu mají uzavřenou na čtyři roky. První vyjednávání mají domluveno na 4. prosince2023.

Vítězslava Burešová oznámila, že v Domově důchodců v Borohrádku se odborová organizace rozhodla ukončit činnost, protože předsedkyně musí ze zdravotních důvodů ukončit pracovní poměr a nikdo to dál nechce dělat.

S žádostí o pomoc při řešení šikany ze strany ředitelky se na krajskou radu obrátila předsedkyně ZO Barevné domky Hajnice. Situaci samozřejmě budeme řešit.

Zuzana Netolická informovala o zahájení kolektivního jednání v nemocnicích Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Konečně se po několika měsících podařilo, že pozvali Libuši Pavlíkovou na jednání Sociálního výboru Královéhradeckého kraje, kde by ji měli odsouhlasit za stálého hosta.

Krajská rada odhlasovala navýšení počtu členů krajské rady na 7 členů a začne podnikat potřebné kroky k naplnění této volby.

K protestům dne 27. listopadu 2023 se většina zařízení připojí, ale vzhledem k možnostem a provozu to bude víceméně formou nálepek na oděvu, náramků a plakátů.

Poděkování za zázemí pro jednání krajské rady tentokrát patří Vojtovi Třešňákovi.

***

Po jednání krajské rady se dne 23. listopadu konalo zasedání Sociálního výboru Královéhradeckého kraje a výbor se rozhodl hlasovat proti přijetí Libuše Pavlíkové za stálého hosta. Bohužel bez jakéhokoliv vysvětlení, navíc s dosti podivným přístupem vůči paní Pavlíkové. Vzhledem k tomu, jak pozvání trvalo dlouho, máme za to, že už byli rozhodnuti dříve. Nechat ji jet 60 km do Hradce Králové a 60 km zpátky do Janských Lázní, aby ji po 10 minutách poslali domů, nám opravdu nepřijde jako korektní jednání.

Foto Jana Hnyková

Podobné články

Aktuality 17. 4. 2024 / 19:06

Královéhradecká krajská rada jednala s vedením kraje

Královéhradecká krajská rada se v úterý 2. dubna sešla s vedením kraje.

Aktuality 6. 1. 2024 / 19:31

Královéhradecká KR schválila termíny jednání a zve k účasti

Krajská rada Královéhradeckého kraje se sešla ve čtvrtek 14. prosince.

Aktuality 17. 10. 2023 / 8:15

Královéhradecká krajská konference – 12. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Královéhradeckého kraje se konala ve čtvrtek 12. října.

Načíst další
 
Napište nám