Královéhradecká KR schválila termíny jednání a zve k účasti

Krajská rada Královéhradeckého kraje se sešla ve čtvrtek 14. prosince. Toto setkání jsme pojali ve vánočním duchu a zvolili jsme restauraci Na hradě v Hradci králové. Přesto, že jsme chtěli mít toto jednání neformální, probrali jsme témata napříč zdravotnickými zařízeními, nechyběla ani témata z oblasti sociální péče, lázeňství a záchranné služby.

Mimo informací z výkonné rady jsme probrali den protestů, jednání tripartity a Regionální rady Královéhradeckého kraje.

Na jednání výkonné rady bylo schváleno navýšení počtu členů královéhradecké krajské rady z pěti na sedm. Zatím byl osloven Vojta Třešňák, který je ze záchranné služby a už se stal stálým hostem jednání krajské rady a do diskuzí se aktivně zapojuje, a Irena Pfeiferová z Barevných domků Hajnice, která by zastupovala sociální oblast. Samozřejmě se může do voleb přihlásit kdokoli.

Zuzana Netolická předala informace z jednání tripartity – probírala se především situace ve zdravotnictví a školství. A energetická krize, která dopadne na jednotlivé firmy. Předala také informace z jednání Regionální rady Královéhradeckého kraje – probíraly se v podstatě stejné problémy jako na tripartitě. Na jaře budou volby předsedy a místopředsedů Regionální rady.

V rámci regionu jsme se dozvěděli, že v nemocnicích holdingu Královéhradeckého kraje se konalo kolektivní vyjednávání. Všichni zaměstnanci mimo lékařů budou mít od 1. 1. 2024 navýšené tarify o 8,5 %. Lékaři dle dohody na státní úrovni + budou mít garantované mzdy: L1 ve výši 55 000 Kč, L2 ve výši 75 000 Kč, pro L3 v 11. mzdové třídě ve výši 95 000 Kč a pro L3 ve 12. mzdové třídě 105 000 Kč. Dále budou o 5 % navýšeny dohody. Benefity zůstanou zachovány. Jednání probíhalo za účasti hejtmana Martina Červíčka a bohužel odděleně pro lékaře a pro ostatní zaměstnance.

Z oblasti sociálních služeb víme, žeDomově důchodců v Borohrádku se ZO rozhodla ukončit činnost a už zahájili k tomu potřebné kroky. Barevné domky Hajnice – předsedkyně ZO se na krajskou radu obrátila se žádostí o pomoc v souvislosti s řešením šikany ze strany ředitelky. 1. prosince se konala schůzka s hejtmanem Martinem Červíčkem. Řeší to sociální odbor. (Po jednání krajské rady přišlo písemné vyjádření, podle kterého se nic neděje. Dále budeme řešit s místopředsedkyní OS Janou Hnykovou a právničkou Zuzanou Dufalovou.)

Státní léčebné lázně Janské Lázně mají kolektivní smlouvu uzavřenou na čtyři roky, vyjednali navýšení o 5 % pro všechny zaměstnance

Na záchrance kolektivní vyjednávání teprve bude probíhat.

Schválili jsme plán jednání pro rok 2024. Kdyby se chtěl někdo z výborů našich odborových organizací našeho jednání jako host zúčastnit, neváhejte a přihlaste se na kontakt: netolicka.zuzana@nemocnicerk.cz

Plánované termíny jednání královéhradecké krajské rady pro rok 2024 jsou: 17. ledna, 21. února, 20. března, 17. dubna, 15. května, 19. června, 18. září, 16. října, 20. listopadu a 18. prosince.

Podobné články

Aktuality 17. 4. 2024 / 19:06

Královéhradecká krajská rada jednala s vedením kraje

Královéhradecká krajská rada se v úterý 2. dubna sešla s vedením kraje.

Aktuality 10. 12. 2023 / 18:03

Královéhradecká krajská rada se sešla na základně záchranky

Ve středu 22. listopadu 2023 se sešla krajská rada Královéhradeckého kraje. Zázemí pro jednání jí tentokrát poskytla základna ZZS Královéhradeckého kraje.

Aktuality 17. 10. 2023 / 8:15

Královéhradecká krajská konference – 12. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Královéhradeckého kraje se konala ve čtvrtek 12. října.

Načíst další
 
Napište nám