Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace Fakultní nemocnice Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení. Konkrétně se jednalo o návštěvu výpravného muzikálu Trója, o jehož nastudování se postaralo divadlo Broadway. Z borského areálu fakultní nemocnice byl naplánován odjezd na devátou hodinu. Několik účastníků si výlet chtělo prodloužit, a tak cestovali po vlastní ose. Ostatní zodpovědně dodrželi čas odjezdu, a proto jsme se mohli vydat na cestu z Plzně do Prahy včas.

Cesta byla klidná a dokonce i Prahou jsme projeli poměrně slušně. Po příjezdu do Prahy se každý vydal svou vlastní cestou. Někdo ihned za občerstvením, jiný za nákupy. Naše skupina vyrazila směrem k Václavskému náměstí. Zde jsme se nejprve v KFC posilnili a poté ještě, každý dle své chuti, přidal kávičku či shake. S plným žaludkem jsme odcházeli sice všichni se stejnými požadavky, a to požadavky nákupů, každý však v jiném obchodě. Proto se naše cesty po opuštění KFC rozešly.

Nejvíce z nás však svojí návštěvou poctilo „václavský“ Primark a C&A, kde se většina nakupujících různě potkávala. S blížící se 15. hodinou jsme postupovali do spodní části Václavského náměstí, odkud jsme se vydali ulicí Na Příkopě k divadlu Bradway. Zde se shromáždili všichni účastníci a již pár minutek po třetí hodině odpolední jsme se ocitli ve starověkém Řecku, kde nás příběh Sparťanů a Trojanů vtáhl do svého muzikálového provedení. Láska, zrada, nenávist a hodnota přátelství zde byly zásadními motivy jednání bájných antických hrdinů v celém představení, které je dílem producenta Oldřicha Lichtenberga.

V průběhu představení se nám na jevišti předvedli například Ladislav Spilka v roli Menelaose, Vojtěch Drahokoupil v roli Parise, Josef Vágner v roli Hektora, Jana Koptová v roli Heleny či Petr Pecha v roli Achileea, který je s končícím příběhem zasažen šípem do paty a umírá v náručí své milované Briseovny.

Po skončení představení se některým z nás poštěstilo vidět v prostoru šaten i Václava Koptu, který složil texty k písním tohoto muzikálu. Tím byla učiněna pomyslná závěrečná tečka za kulturním zážitkem. Poté jsme se již vydali na místo, kde nás měl vyzvednout autobus. S jedním lehkým „zaškobrtnutím“, kdy dvě účastnice potřebovaly „přítele na telefonu“, aby dorazily na správné místo, šlo vše na výbornou. Cesta zpět rychle utíkala a do Plzně jsme dorazili v pořádku. Z areálu FN na Borech, kde nás řidič autobusu vysadil, se všichni vydali ke svým domovům.

Pokud na výletě v Praze všichni účastníci nakoupili a užili si muzikálové představení tak jako já, pak nezbývá, než se těšit na další podobnou akci, kterou bude pro své členy pořádat naše odborová organizace.

Jitka JANOUŠKOVCOVÁ, FN Plzeň

Foto autorka

Podobné články

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:23

Polská Wisla „hostila“ odboráře ze vsetínských sociálních služeb

Ve dnech 31. května až 2. června 2024 odborová organizace Sociální služby Vsetín uspořádala zájezd do polského města Wisla v malebné oblasti Beskyd.

Aktuality 4. 6. 2024 / 11:40

Odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň navštívili německý Legoland

V sobotu 18. května 2024 v brzkých ranních hodinách se odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň spolu s rodinnými příslušníky vydali patrovým autobusem do německého zábavního parku Legoland.

Aktuality 15. 3. 2024 / 13:01

Jako odboráři jsme spojili síly a vycházíme si vstříc

Společnost Krajská zdravotní, a. s., vznikla 1. září 2007 transformací pěti nemocnic do jednoho celku.

Načíst další
 
Napište nám