Miroslav Vácha referoval v Bruselu o českém zdravotnictví

Na březnovém jednání výkonného výboru Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) jsem byla vyzvána, abychom vyslali zástupce České republiky, který by se současně se zástupci odborů z Německa a Španělska 8. dubna v Bruselu aktivně zúčastnil konference „Zdraví místo profitu“.

Konferenci pořádala EPSU společně s koalicí občanské společnosti proti komercializaci zdravotní a sociální péče. Nesmíme dopustit, aby se zisky z poskytování zdravotní a sociální péče staly pro společnost vyšší prioritou než zdraví lidí.

Odborový svaz posoudil možnost účasti jako důležitou a ocenil, že byl zástupce České republiky vybrán a mohl nás reprezentovat.

Zástupcem za OS zdravotnictví a sociální péče ČR se stal Miroslav Vácha, záchranář a člen výkonné rady odborového svazu. Skvěle nás v Bruselu zastoupil a jeho příspěvek ocenil také generální tajemník EPSU Jan Willem Goudriaan.

Míro, děkujeme!

Podobné články

Aktuality 30. 5. 2024 / 11:22

Tikající časovaná bomba: Zdravotnictví v ČR a Evropě

Je pondělí 8. dubna, stojím před budovou Altiero Spinelli v Evropském parlamentu v Bruselu, před srdcem rozhodování o zdravotnické politice v Evropě. Za hodinu zde budu mít projev na konferenci.

Aktuality 30. 5. 2024 / 10:42

Projev na konferenci Zdraví místo profitu v Evropském parlamentu

Jmenuji se Miroslav Vácha, jsem z České republiky a budu hovořit o personální situaci ve zdravotnictví České republiky. Pracuji 14 let jako zdravotnický záchranář na záchranné službě.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:54

Green deal z pohledu francouzských odborů

Cyrille Duch z Francouzské odborové federace Sante-sociaux CFDT předložil 28. února 2024 na jednání stálého výboru EPSU pro zdravotní a sociální služby příspěvek k Zelené dohodě – green deal.

Načíst další
 
Napište nám