Pražská KR – plnění programu OS od IX. sjezdu OS do 30. 6. 2024

Pražská krajská rada pracuje v počtu pěti členů: Jaroslava Carrasco, bc. Monika Stejnerová, bc. Dušan Papcún, Tereza Picková a Jakub Štětka, DiS. Předsedkyní krajské rady byla zvolena Jaroslava Carrasco, místopředsedkyní Monika Stejnerová. Krajská rada se schází jednou měsíčně. Monika Stejnerová je členkou Regionální rady OS ČMKOS Praha, kde je od ledna místopředsedkyní, zároveň je členkou tripartity hlavního města Prahy a s Jaroslavou Carrasco a Růženou Menšíkovou jsou členky pracovní komise pro zdravotnictví a sociální péči tripartity hlavního města Prahy.

Zasedání komise proběhlo v lednu 2024, opět jsme uplatnily naše požadavky – dofinancování sociálních služeb, benefity pro zaměstnance příspěvkových organizací pražského magistrátu – poskytování přenocování v zařízeních sociálních služeb, tzv. služební pokoje, a nově jsme žádaly o poskytnutí parkovacích karet pro zaměstnance příspěvkových organizací.

Ing. Procházka, který se zúčastnil jako jediný zástupce za zaměstnavatele, navrhl zvážení účelově určeného daru do FKSP ve výši 1 % z objemu limitů prostředků na platy, při současném snížení neinvestičního příspěvku příspěvkovým organizacím ve stejné výši, a to v rámci stabilizace personálu. Bohužel nám později radní Ing. Udženija sdělila, že toto není možné z důvodu zdanění.

V únoru se na magistrátu konala schůzka členů krajské rady s radní Ing. Udženií za účasti předsedkyně OS Dagmar Žitníkové a místopředsedkyně Jany Hnykové.

Monika Stejnerová se v Poslanecké sněmovně zúčastnila semináře Bez sester to nejde.

Jakub Štětka se v dubnu v Poslanecké sněmovně účastnil Bezpečné sanitky.

V červnu se konalo zasedání pražské tripartity, znovu se projednávalo zvýšení odměn pro sociální služby a poskytnutí parkovacích karet, navržených komisí pro zdravotnictví a sociální služby pražské tripartity.

Také bylo naplánováno společné jednání pražské tripartity a středočeské tripartity.

Na zasedáních krajská rada projednává činnost jednotlivých ZO, stálým tématem je využívání zaměstnanců ZZS Praha k činnostem, ke kterým nemají kompetence. Tereza Picková informovala o situaci v Ústavu hematologie a krevní transfuze, kde se řešily dodatkové dovolené, dále také příspěvky na obědy pro zaměstnance, kterým byla nařízena přesčasová práce.

Monika Stejnerová pravidelně informuje o činnosti výkonné rady.

Na všech jednáních krajské rady se zabýváme situací v odměňování v jednotlivých zařízeních, informujeme se o možnostech benefitů pro zaměstnance po zkrácení příspěvku do FKSP, účastníme se všech akcí na podporu požadavků našeho odborového svazu.

Jaroslava CARRASCO, předsedkyně krajské rady

Podobné články

Aktuality 15. 9. 2024 / 22:33

Pražská krajská konference – 12. 9. 2024

Delegáti z pražských odborových organizací se na krajské konferenci sešli ve čtvrtek 12. září v Praze v sídle odborového svazu.

Aktuality 17. 9. 2023 / 22:40

Brífink po pražské krajské konferenci

S novináři se na krátkém brífinku po skončení pražské krajské konference ve čtvrtek 14. září setkali členové vedení OS a čtyři předsedové odborových organizací, účastníci konference.

Aktuality 17. 9. 2023 / 20:58

Pražská krajská konference – 14. 9. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Prahy se konala ve čtvrtek 14. září.

Načíst další
 
Napište nám