Nohejbal pod jihočeským sluncem

Možná si řeknete, co je to za titulek? Ale vzhledem k tomu, co nám počasí předvádělo dva týdny před turnajem, bouřky, průtrže mračen a další nevlídnosti, jsem nesmírně rád, že jsme nakonec hráli v nádherně prosluněném dni. I když máme každý rok pronajatou i sportovní halu, atmosféra na antuce pod modrým nebem nemá konkurenci.

Letos se ve dnech 31. května až 2. června sjelo do Českých Budějovic třináct družstev a mezi nimi i jeden úplný nováček. Pánové z Městské polikliniky Praha byli vloni na kuželkách tak nadšení, že si stanovili nový cíl a tím byl právě nohejbal. A to je dobře! Je pravda, že toto družstvo skončilo na posledním místě, ale to je úplně normální nováčkovská daň a já jsem rád, že pánové to zvládli s úsměvem na rtech. Na kurty se po roční přestávce vrátilo i družstvo Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb vedené předsedou Antonem Szalayem a zase míchalo pořadí na bedně. Ale pěkně po řadě!

Hráli jsme klasicky na dvě základní skupiny s postupem do finálové skupiny a ostatní sehráli ještě zápas o umístění. Ono to ani při tak velkém množství družstev nejde. Začínali jsme tradičně v osm ráno za přítomnosti hlavního organizátora Vaška Hájka, který je s námi na kurtech od začátku a letos je mu krásných 75 roků. K tomu mu všichni sborově blahopřejeme a věříme, že s námi ještě pár ročníků zorganizuje.

Dopoledne proběhlo v klidu, na kurtech bylo hodně krásných zápasů a taky hodně úsměvů a dobré pohody, za což jsem jako organizační garant akce nesmírně vděčen. Není nic horšího než nezdravá rivalita a touha po vítězství za každou cenu. Nádherné a zejména velmi ladné zápasy sehrálo výhradně ženské družstvo Čtyřlístku Ostrava, které tradičně osvěžilo dění na kurtech. Poděkování ale patří všem jemným ženám na kurtech, které letos přijely třeba z Brna nebo Františkových Lázní. Postupně se jako každý rok profilovala finálová skupina, do které postoupila družstva z Františkových Lázní, Bratislavy a po dvou družstvech z Lázní Jáchymov a Záchranky Olomouc.

Odpoledne jsme zorganizovali tak, aby se nejdřív odehrály zápasy o umístění a všichni pak mohli sledovat finálové zápasy. A bylo se na co dívat. Do finále se nakonec probojovala Bratislava a Františkovy Lázně a boj mohl začít. Zápas byl nesmírně vyrovnaný a oba týmy podávaly skvělý výkon. Ke smůle Františkových Lázní si jeden z nejlepších hráčů Bobo poranil koleno a zápas museli vzdát. Vítězem se tedy opět stala Bratislava, v jejíchž barvách hrál náš druhý jubilant Roman. Je to neuvěřitelné, ale tento borec svižně se vrtící na kurtech má letos taky 75 roků. To mne přivádí do úžasu. Všechno nejlepší, Romane!

Na večerním vyhodnocení nechyběl náš místopředseda Luboš Francl, který dekoroval vítěze sportovními poháry a předal vítězným družstvům drobné ceny.

Děkuji všem zúčastněným a věřím, že se shledáme v příštím roce!

Konečné pořadí turnaje:

1. SOZZaSS Bratislava

2. Lázně Františkovy Lázně

3. Léčebné lázně Jáchymov A

4. Léčebné lázně Jáchymov B

5. ZZS Olomouc C

6. ZZS Olomouc A

7. Nemocnice České Budějovice

8. Léčebné lázně Jáchymov C

9. Psychiatrická nemocnice Brno B

10. ZZS Olomouc B

11. Psychiatrická nemocnice Brno A

12. Čtyřlístek Ostrava

13. Městská poliklinika Praha

Foto autor

Podobné články

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 8. 6. 2023 / 15:30

Obnovený turnaj v nohejbalu

Je to tak, milí přátelé, letos se nám podařilo za velikého úsilí a po mnoha komplikacích obnovit nejdéle pořádaný turnaj svazových sportovních her, a to ten nohejbalový.

Aktuality 1. 6. 2018 / 12:55

Nohejbal sluncem zalitý

Poslední květnovou sobotu, 26. května 2018, se v Českých Budějovicích sešli hráči a hráčky nohejbalu. Věřte nebo ne, sešli jsme se už podevatenácté a na začátku to vypadalo na pořádný přetlak.

Načíst další
 
Napište nám