Premiérova tvrzení o neschopnosti ředitele jsou odváděním pozornosti

Nikdy jsem nepřispíval do Bulletinu a na svazový web, ale teď cítím, že bych se měl vyjádřit k informacím uvedeným v mimořádném sjezdovém číslu.

Zásadně, ale opravdu zásadně nesouhlasím s interpretací premiéra Babiše o neschopnosti ředitele nemocnice Znojmo, p. o. Náš ředitel od svého nástupu do funkce (cca 15 let) pokaždé udržel nemocnici s vyrovnaným rozpočtem. Nezavírají se oddělení, neomezuje se ambulantní provoz. Byla dodržena všechna navýšení platových tarifů, a až na opravdu ojedinělé výjimky plynoucí zejména z legislativy, bez snižování pohyblivých složek platu. Navíc se přihlíží i na budoucnost zaměstnanců a přispívá se na jejich penzijní připojištění. Kolektivní jednání vedeme vždy korektně a konstruktivně.

Toto že je neschopný ředitel? Pan premiér uvádí, že byl pomoct zaměstnancům v jednání s ředitelem, který jim nechce přidat peníze. Toto není absolutně pravda! My jsme jej o žádnou pomoc při jednání s ředitelem nežádali. Na setkání jsme pana premiéra žádali o dodržení slibu na 10procentní zvýšení platových tarifů, což on odmítl a řekl, že si máme zvýšení dojednat s ředitelem. My s ředitelem jednáme každý rok a vždy se dohodneme, myslím, že ku prospěchu obou stran.

Letos již máme dojednáno!

Bezprostředně po schválení platových tarifů vládou na rok 2019 dne 14. 11. 2018 nařízením vlády č. 263/2018 Sb. jsme zahájili kolektivní vyjednávání o platech a nenárokových složkách platu v Nemocnici Znojmo, p. o. Naší odborovou organizací byly předloženy požadavky na navýšení všech pohyblivých složek platů všech zaměstnanců. Při prvním setkání se zdálo, že názory a postoje k odměňování jsou ze strany odborů a vedení diametrálně odlišné. Nicméně po několika dílčích schůzkách, upřesnění detailů a přepočtu celkových nákladů na tyto navýšení se naše představy výrazně přiblížily.

Pod tíhou argumentů z obou stran jsme přistoupili na několik dílčích kompromisů a výsledkem těchto jednání je dohoda s vedením učiněna již 6. 12. 2018, ani ne měsíc po zveřejnění nařízení vlády

Proto ještě jednou důrazně odmítám tvrzení pana premiéra o schopnostech či neschopnostech našeho ředitele. Je to z jeho strany pouze odvracení pozornosti jiným směrem, aby se upozadilo to původní, zásadní, a to nedodržení vládního slibu daného předchozí vládou o navýšení tarifu 3x deset procent.

Aktuality 9. 6. 2024 / 9:23

Polská Wisla „hostila“ odboráře ze vsetínských sociálních služeb

Ve dnech 31. května až 2. června 2024 odborová organizace Sociální služby Vsetín uspořádala zájezd do polského města Wisla v malebné oblasti Beskyd.

Aktuality 4. 6. 2024 / 11:40

Odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň navštívili německý Legoland

V sobotu 18. května 2024 v brzkých ranních hodinách se odboráři z Fakultní nemocnice Plzeň spolu s rodinnými příslušníky vydali patrovým autobusem do německého zábavního parku Legoland.

Aktuality 17. 4. 2024 / 20:37

Plzeňští odboráři vyrazili na výlet do Prahy i do Tróje

Na neděli 25. února naplánovala odborová organizace FN Plzeň pro své členy a jejich rodinné příslušníky výlet do Prahy, jehož součástí byla také návštěva divadelního představení.