Nohejbal sluncem zalitý

Poslední květnovou sobotu, 26. května 2018, se v Českých Budějovicích sešli hráči a hráčky sportu nazývaného nohejbal. Věřte nebo ne, sešli jsme se už podevatenácté a na začátku to vypadalo na pořádný přetlak. Přihlásilo se totiž sedmnáct družstev a to už je pořádný nářez. Čas a složitost práce ve zdravotnictví a sociálních službách však udělaly svoje, a tak do Budějovic nakonec přijel počet obvyklý, tedy dvanáct družstev.

Ranní mlha nám dopřála klidný start a aspoň prvních pár zápasů ve velmi příjemné atmosféře. Ale kolem desáté sluníčko vymetlo oblohu a bedlivě dohlíželo na každý míč. Opravdu upřímně obdivuji všechny, kteří vydrželi celý den hrát a odolávat slunci, soupeři i sobě. Všichni si opravdu mákli a turnaj se mimořádně vydařil. Hráli jsme na dvě skupiny po šesti družstvech a z každé skupiny postoupila tři družstva do finální skupiny a tři zbývající družstva si zahrála o umístění na pozicích 7. – 12.

Letos je potřebné napsat, že se hodně smazala hranice mezi družstvy a bylo hodně těch, kteří hráli dobře. Vyrovnanost mezi družstvy je velmi dobrým jevem a mimo jiné to způsobilo i velké napětí, kdy až do posledního zápasu nebylo jasné, jak turnaj skončí.

To, že na prvních místech se umísťují borci z našich lázní, už bereme jako daný fakt. Ale že jim to bude hodně komplikovat třeba vynikající družstvo ze ZZS Olomouc, konkrétně kluci ze Šumperka, nebo mančaft Nemocnice České Budějovice, to tak jasné a očekávatelné nebylo. A to je skvělé!

Díky dobré organizaci nám vše šlapalo jako švýcarské hodinky a s úderem jedné hodiny, kdy jsme šli na oběd, byla odehrána i základní skupina. Do finálové skupiny postoupila dvě favorizovaná družstva z Lázní Jáchymov, Lázní Františkovy Lázně, dvě družstva záchranky Olomouc a s nimi ještě Nemocnice České Budějovice.

Ve skupině o umístění skončila trošku překvapivě záchranka Zlín, céčko záchranky Olomouc, dvě družstva Psychiatrické nemocnice Brno, céčko Lázní Jáchymov a sympatické družstvo děvčat z Nemocnice Přerov.

Odpolední slunce nemilosrdně pálilo a atmosféra turnaje gradovala spolu se stále rostoucí teplotou vzduchu. Jasným favoritem nebyl nikdo a o vyrovnanosti této skupiny hovoří i to, že nikdo neskončil s nulou na kontě a zároveň nikdo nezískal plných dvanáct bodů.

Nádherné však bylo, že i uprostřed urputných soubojů se soupeři vzájemně špičkovali a dělali si srandu. A po zápasech bylo vždy místo na přátelské podání rukou a spoustu úsměvů a vtipných komentářů.

Na večerní vyhodnocení za námi přijel místopředseda OSZSP ČR Mgr. Lubomír Francl, který odevzdal poháry a ceny vítězům. Na prvním místě se umístilo družstvo Léčebných lázní Jáchymov „B“, které v přímém souboji porazilo kolegy z Léčebných lázní Jáchymov „A“, a tím je odsunulo na druhé místo. Na třetím místě skončily Lázně Františkovy Lázně a za nimi zaslouženě ZZS Olomouc „A“. Páté místo připadlo Nemocnici České Budějovice a šesté místo obsadili kluci ze ZZS Olomouc „B“.

Ale pozor! Pohárů bylo dohromady pět, čtyři pro první čtyři místa a pátý pro Čulibrka. Právě o tento pohár se svedl taky souboj, který vybojovala již zmíněná děvčata z Nemocnice Přerov!

Devatenáctý ročník je historií a před námi je jubilejní dvacítka! Díky všem za účast a nádhernou bojovnost a ahoj na jubilejním ročníku!

Konečné pořadí nohejbalu 2018

1. Léčebné lázně Jáchymov „B“

2. Léčebné lázně Jáchymov „A“

3. Lázně Františkovy Lázně

4. ZZS Olomouc „A“

5. Nemocnice České Budějovice

6. ZZS Olomouc „B“

7. ZZS Zlín

8. Léčebné lázně Jáchymov „C“

9. Psychiatrická nemocnice Brno „B“

10. ZZS Olomouc „C“

11. Psychiatrická nemocnice Brno „A“

12. Nemocnice Přerov

Foto autor

Podobné články

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 8. 6. 2023 / 15:30

Obnovený turnaj v nohejbalu

Je to tak, milí přátelé, letos se nám podařilo za velikého úsilí a po mnoha komplikacích obnovit nejdéle pořádaný turnaj svazových sportovních her, a to ten nohejbalový.

Aktuality 25. 7. 2019 / 10:20

Nohejbal pod jihočeským sluncem

Letos se ve dnech 31. května až 2. června sjelo do Českých Budějovic třináct družstev a mezi nimi i jeden úplný nováček.

Načíst další
 
Napište nám