Turnaj v kuželkách – osmnáctiletý!

Tento rok jsme se dočkali už osmnáctého ročníku našich mimořádně oblíbených sportovních her a tím i nejobsazenějšího turnaje – v kuželkách. Uskutečnil se ve dnech 13. – 15. října v Blansku. A stejně, jak zmatkující a nervózní bývá osmnáctiletý člověk, choval se i tento turnaj. Aspoň já jsem to tak jako hlavní organizátor vnímal.

Ale jak je všechno zlé na něco dobré, aspoň jsem se přesvědčil, že dnes není nic jisté a člověk se musí umět obracet a improvizovat. Bývalý hotel Morava, dnes Probe, postupně v posledních letech snížil kapacitu ubytovaných z maxima 214 na 20. Už to o něčem svědčí. No a deset dnů před turnajem zavřeli i restauraci a bylo vymalováno.

Naštěstí jsou i mezi kuželkáři dobré duše, které v pátek večer vyjednali velmi příjemnou restauraci Na pražci, kde jsme mohli udělat závěrečné vyhodnocení a předání cen. Ceny předával místopředseda odborového svazu Lubomír Francl.

A jak nám haprovalo ubytování a strava, tak je potřebné říct, že turnaj samotný běžel bez problémů a jestli bylo něco naprosto perfektní, byla to opět skvěle nachystaná kuželna! Tady bylo naštěstí vše při starém. Čili vše úplně nové a to díky tomu, že týden před našim turnajem byl v Blansku světový pohár v kuželkách. Nový povrch drah, nové počítací zařízení, nové zázemí, šatny, toalety, sprchy, vše se ještě lesklo.

To byl vlastně taky důvod, proč se letos náš turnaj posunul v kalendáři skoro o dva týdny dozadu. Ale z tohoto pohledu jsme byli moc spokojení!

Letos stejně jako po jiné roky byla na kuželně sranda a všichni hráli opravdu pro radost. Nikdo nebyl nervózní a nereklamoval výsledky anebo chování spoluhráčů. O to lépe se v průběhu turnaje sčítaly výsledky a stále nebylo jasné, jak to nakonec dopadne. Ale ono to vždy nakonec nějak dopadne a dopadlo to i letos. Vyhráli všichni!

Když však přece jen přihlédneme k tomu, kdo nahrál kolik bodů, tak na prvních místech bylo pořadí následující:

Vítězný pohár družstev žen si odnesly dámy z Oblastní nemocnice Jičín.

Družstva mužů mají taky svého vítěze a tím je Thermal Karlovy Vary.

V jednotlivkyních nejvíce nahrála Kateřina Janďourková z Oblastní nemocnice Jičín.

Mezi muži byl nejlepší Zdenek Kukačka z Thermalu Karlovy Vary.

No a nejkrásnější pohár za čím dál tím oblíbenějšího Čulibrka si odnesla Hana Glejteková z NsP Havířov.

Sportu zdar a na shledanou příští rok!

Podrobné výsledky najdete níže jako soubor ke stažení.

Foto autor

Soubory ke stažení

Podobné články

Aktuality 17. 10. 2018 / 9:11

Kouleli jsme kuželky (už zase)

Také tento rok jsme uspořádali v Blansku velký turnaj v kuželkách. Bylo to ve dnech 12. – 14. října 2018 a sjelo se nám 34 družstev.

Aktuality 10. 10. 2016 / 8:45

Sedmnáctý ročník turnaje v kuželkách byl pohodový

Turnaj v kuželkách se uskutečnil od 30. září do 2. října v Blansku. A příští rok bude mít tento náš největší turnaj už osmnácté narozeniny.

Aktuality 7. 10. 2015 / 10:52

Na kuželkách opět ve velkém počtu

O víkendu 2. až 4. října se do Blanska na turnaj v kuželkách sjelo 39 družstev s 156 sportovně různě nadanými, avšak srdcem sportovně velmi naladěnými účastníky.

Načíst další
 
Napište nám