Září 2017

26. září

* Krajské konference v Plzni se zúčastnili místopředsedové OS Ivana Břeňková a Lubomír Francl.

* Vedení OS jednalo v podvečerních hodinách s vedením LOK-SČL.

25. září

* Vláda rozhodla o zvýšení platů a OS ukončil rozšířenou stávkovou pohotovost, do níž kvůli zvýšení platů vstoupil 6. září. Nadále však trvá stávková pohotovost odborového svazu související se situací na Jihomoravské ZZS.

* Na krajské konferenci v Hradci Králové vedení OS zastupoval místopředseda Lubomír Francl.

22. září

* Místopředseda OS Lubomír Francl řídil jednání krajské konference v Českých Budějovicích.

20. září a 21. září

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se účastnila dvoudenního jednání orgánu Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) pro sociální dialog v sociálních službách a zdravotnictví.

19. září

* Konala se krajská konference Středočeského kraje. Za vedení OS se účastnili předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl.

18. září

* Místopředsedové OS Ivana Břeňková a Lubomír Francl se účastnili krajské konference odborových organizací Libereckého kraje.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání Rady ČMKOS.

* Naposled se sešla tripartita ve složení zástupců koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky. Zúčastnila se předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

14. září

* Manifestačního mítinku ČMKOS Konec levné práce se v Praze účastnilo celé vedení OS, členové výkonné rady a představitelé z odborových organizací.

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková musela z mítinku odejít dřív, aby se účastnila vypořádání připomínek k nařízením vlády, kterými se budou upravovat platové tarify zaměstnancům ve veřejných službách a správě.

* Krajská zdravotní, a. s., Ústeckého kraje slavila 10 let od svého vzniku. Na oslavu byla za OS pozvána místopředsedkyně Ivana Břeňková, která se od počátku jejího ustanovení zúčastňovala spolu s předsedy odborových organizací nemocnic kolektivního vyjednávání.

* V odpoledních hodinách se konalo 39. plenární zasedání tripartity. V delegaci odborů byla předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která požadovala některé úpravy státního rozpočtu.

13. září

* Jednala výkonná rada OS.

* Jednala dozorčí rada OS.

* S dánskými kolegy a kolegyněmi z odborů sociálních služeb se sešlo vedení OS, předsedkyně pražské krajské rady Růžena Menšíková a členka výkonné rady Marcela Holčáková.

12. září

* Vedení OS se účastnilo krajské konference odborových organizací z Pardubického kraje.

11. září

* Vedení OS se účastnilo krajské konference odborových organizací z Prahy.

8. září

* Jednal tripartitní pracovní tým pro sociální otázky. Zúčastnilo se celé vedení OS.

7. září

* Místopředseda OS Lubomír Francl se v Poslanecké sněmovně zúčastnil jednání podvýboru pro ekonomiku ve zdravotnictví. Jednalo se o návrhu úhradové vyhlášky na rok 2018, která by měla zabezpečit prostředky pro navýšení mezd a platů o 10 % v roce 2018.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání předsedů odborových svazů s vedením ČSSD ve věci platových požadavků odborů.

6. září

* V budově MPSV zasedala skupina k projektu o personálních standardech. OS zastoupily předsedkyně pražské krajské rady Růžena Menšíková a místopředsedkyně OS Ivana Břeňková.

* V Domě odborových svazů se konala tisková konference zástupců odborových svazů veřejných služeb a správy a předsedy ČMKOS Josefa Středuly k požadavkům na zvýšení platů od 1. 11. 2017. Na tiskové konferenci byla vyhlášena stávková pohotovost odborových svazů, které zastupují zaměstnance veřejných služeb. Za OS vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.