Jsme ve stávkové pohotovosti! Kvůli platům

Výkonná rada odborového svazu rozhodla o rozšíření stávkové pohotovosti odborového svazu. Připomínáme, že odborový svaz je ve stávkové pohotovosti na podporu požadavků naších základních odborových organizací působících na Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Důvodem rozšíření stávkové pohotovosti je neuspokojivá situace při vyjednávání o platech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Stávkovou pohotovost, mimo našeho odborového svazu, ve středu 6. září vyhlašuje i dalších deset odborových svazů, které sdružují pracovníky z veřejných služeb a správy. Jedenáctý odborový svaz, Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, vyhlásil stávkovou pohotovost již v úterý 5. září.

Naše požadavky na růst platů se nemění. I nadále požadujeme zvýšení platových tarifů pro zaměstnance veřejných služeb a správy o 10 % od 1. 11. 2017. Pro učitele požadujeme navýšení platových tarifů o 15 % a to ve stejném čase. Připomínáme, že základem pro zvýšení platových tarifů je uvolnění dostatečného objemu peněz ze státního rozpočtu a dalších veřejných rozpočtů na toto navýšení. Peníze jsou, roste ekonomika a je potřeba po letech ocenit zaměstnance.  Pro odbory jsou prioritou lidé! 

Záznam tiskové konference informující o vyhlášení stávkové pohotovosti odborových svazů najdete na: https://www.cmkos.cz/obsah/219/video-mimoradny-brifink-cmkos/20085 

Společné prohlášení odborových svazů viz níže jako soubor ke stažení.

Soubory ke stažení

Podobné články

Aktuality 24. 7. 2024 / 20:40

Arogance vlády vyvolala stávkovou pohotovost odborářů z veřejných služeb a správy

Arogantní přístup vlády k jednáním o platech působil, že od 24. července do stávkové pohotovosti vstoupily odborové svazy zastupující zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy sdružené v ČMKOS.

Aktuality 18. 7. 2024 / 14:42

OS odmítl návrh na zvýšení tarifů nelékařů, požaduje přepracování

Odborový svaz na dalším jednání o sjednocení platů ve zdravotnictví ostře odmítl jako zcela neadekvátní ministerský návrh na úpravu platů nelékařských zdravotnických pracovníků.

Aktuality 16. 7. 2024 / 16:24

Jak udržet v oboru zdravotní sestry a jak přilákat nové?

Pod záštitou poslankyň Ivany Mádlové a Věry Adámkové (obě za ANO) se 1. července se v Poslanecké sněmovně uskutečnil diskusní kulatý stůl o budoucnosti sesterské profese v České republice.

Načíst další
 
Napište nám