Prosinec 2016

29. prosince

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková v Televizních novinách TV Nova podala krátce informaci o stavu kolektivního vyjednávání a zvyšování platů a mezd v nemocnicích.

 

20. prosince

* Vedení OS se sešlo k vyhodnocení dosavadní spolupráce se zástupci společnosti Le Chegue Déjeuner s obchodním ředitelem Petrem Pacasem a Jaroslavem Skácelíkem.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s předsedy odborových svazů veřejných služeb sešla s premiérem Bohuslavem Sobotkou, vicepremiérem Andrejem Babišem, ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a ministrem kultury Danielem Hermanem kvůli návrhu odborů zrušit první tři tarifní tabulky.

 

19. prosince

* Vedení OS se sešlo s tajemnicí Nadace Friedricha Eberta Kateřinou Smejkalovou, aby zhodnotili dosavadní spolupráci a projednali spolupráci v roce 2017.

* Vedení OS se sešlo na pracovním obědě s prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR Ing. Jiřím Horeckým k plánované spolupráci v příštím roce.

* Předsedkyně OS se sešla s prezidentem České-středoasijské smíšené komory Jiřím Nestávalem ve věci vzdělávání zdravotnických pracovníků na Ukrajině.

 

17. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání zdravotní komise ČSSD, kde přítomné seznámila se záměrem svazu sjednotit odměňování zaměstnanců nemocnic, a to pozměňovacím návrhem Jaroslava Zavadila, který zpracoval odborový svaz.

 

14. prosince

* Jednala dozorčí rada OS, zúčastnila se předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

* Jednala sekce nemocnic, zúčastnily se předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

* Jednala sekce pracovníků hygienické služby, zúčastnily se předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

* Jednání pražské krajské rady se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

* V Janských lázních se konalo další kolo kolektivního vyjednávání pro rok 2017 mezi zástupci odborů a vedením podniku. Jednání se zúčastnil místopředseda OS Lubomír Francl.

 

13. prosince

* Jednala výkonná rada OS.

 

12. a 13. prosince

* V Ženevě jednala skupina PSI pro zdravotnictví. Region střední Evropy a západního Balkánu zastoupila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková.

 

12. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání Rady ČMKOS.

 

9. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s místopředsedkyní Ivanou Břeňkovou zúčastnily mezinárodní konference Biografie v managementu dlouhodobé péče – kvalita začíná od personálního klíče.

* Závěrečné konference k novele zákoníku práce se zúčastnily místopředsedkyně OS Ivana Břeňková a Štěpánka Řandová.

* Místopředseda OS Lubomír Francl se v odpoledních hodinách zúčastnil konference ZO OSZSP  ČR Psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

 

8. prosince

* Vedení OS se sešlo s ředitelem pojišťovny D.A.S. k projednání poskytování právních služeb členům odborového svazu.

* V Ústí nad Labem se v Krajské zdravotní, a.s., sešli zástupci odborů a zaměstnavatele, aby projednali návrh na dodatek kolektivní smlouvy pro rok 2017. Dodatkem se přiznalo všem zaměstnancům Krajské zdravotní, a.s., zvýšení základních tarifů o 10 %. Společného jednání se zúčastnila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková a svazová právnička Štěpánka Řandová.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s náměstkem ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Petrem Krčálem.

 

7. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila konference „Psychosociální stres – psychický nátlak a násilí jako projev vztahové (ne)kultury“.

 

6. a 7. prosince

* Zástupkyně švédského svazu Kommunal se sešly v Praze s našimi odboráři ze sociálních služeb, aby si vyměnili informace o situaci v sociálních službách. Prvního dne jednání se zúčastnili Tomáš Havlásek, Růžena Menšíková, zástupkyně Ministerstva práce a sociálních věcí Mgr. Eva Capicarová a kolegou Antonínem Schejbalem, prezident APSS ČR Ing. Jiří Horecký. Druhý den byly kolegyně přijaty předsedou odborové organizace Domova pro seniory Malešice Josefem Kučerou. Oba dny se jednání účastnila místopředsedkyně Ivana Břeňková. 

 

6. prosince

* V Českých Budějovicích se konalo jednání s novým hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou. Spolu se zástupci krajské rady Jihočeského kraje se jednání zúčastnil místopředseda OS Lubomír Francl.

 

5. prosince

* V Poslanecké sněmovně se uskutečnil seminář Novela zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., pořádaný poslankyněmi Janou Hnykovou a Hanou Aulickou Jírovcovou pod záštitou předsedy Výboru pro sociální politiku Jaroslava Zavadila a ve spolupráci se sekcí sociál OSZSP ČR. Na akci vystoupili zástupci OS Tomáš Havlásek a Marcela Holčáková. Zdravici přednesla Ivana Břeňková.

 

1. a 2. prosince

* V Bruselu jednal výbor EPSU pro sociální dialog ve zdravotnictví a v sociálních službách. Společného jednání zástupců odborů a zaměstnavatelů ze zdravotnictví se účastnila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková.

 

1. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředseda Lubomír Francl se spolu se zástupci odborových organizací působících na ZZS Jihomoravského kraje sešli s hejtmanem Jihomoravského kraje JUDr. Bohumilem Šimkem a náměstkyní hejtmana Mgr. Ing. Taťanou Malou kvůli nedořešeným problémům na zdravotnické záchranné službě.

Podobné články

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.

Načíst další
 
Napište nám