Liberecká KR jednala s radními Richtrem a Tulpou

Krajská rada Libereckého kraje spolu s místopředsedkyní odborového svazu Mgr. Janou Hnykovou se 27. února 2024 v odpoledních hodinách setkala na Krajském úřadě Libereckého kraje s radním řídícím zdravotnictví Mgr. Vladimírem Richtrem, radním a náměstkem hejtmana pověřeným řízení resortu sociálních věcí Mgr. Petrem Tulpou a vedoucími odborů zdravotnictví a sociálních věcí.

První část jednání se věnovala zdravotnictví v kraji. Byly popsány rekonstrukce a opravy jednotlivých stanovišť zdravotnické záchranné služby v Hrádku nad Nisou, Jablonci nad Nisou, v Semilech, v Turnově a Frýdlantě v Čechách. Byly podány informace vztahující se k Léčebně respiračních onemocnění ve Cvikově a Dětské léčebně Cvikov a jejich rozvoji a zkvalitňování služeb pro pacienty, kteří sem přicházejí. Stěžejní akce Libereckého kraje je výstavba nového pavilonu v Krajské nemocnici Liberec – centra urgentní medicíny. Pavilon bude stát přes tři miliardy a měl by být hotový za tři roky. V této nemocnici dochází i k dalším rekonstrukcím, jde o dětskou psychiatrii a výstavbu nového infekčního pavilonu. V nemocnici v České Lípě se pořizuje nové přístrojové vybavení a dokončuje se výstavba nové lávky, která bude splňovat bezpečnostní standardy. V nemocnici v Jilemnici se počítá s výstavbou urgentního přijmu. V současné době trápí některé nemocnice nedostatek nelékařského zdravotnického personálu.

Druhá část setkání se věnovala sociálním službám. Probrala se připravovaná legislativa v oblasti sociálních služeb a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. V současné době dochází v Libereckém kraji k rekonstrukci sociální sítě, která má nastavit pravidla pro vstup služeb do krajské sítě poskytovatelů. Byly představeny připravované investiční akce v jednotlivých službách, jako jsou sociální služby v České Lípě, v Jablonci nad Nisou, v Benešově u Semil, v Jedličkově ústavu v Liberci. Diskuse se dotkla také fungování nadregionální sítě sociálních služeb v České republice.

Odboráři poděkovali za krajskou radu oběma radním za spolupráci a vzhledem k blížícím se volbám v krajích se krajská rada sejde až s nově zvolenými členy rady kraje.

Foto autorka

Aktuality 17. 10. 2023 / 7:14

Liberecká krajská konference – 5. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Libereckého kraje se konala ve čtvrtek 5. října.

Aktuality 11. 9. 2023 / 11:15

Krajská rada jednala s hejtmanem Půtou o ZZS i dalším zdravotnictví

Ve středu 30. srpna 2023 jednala krajská rada Libereckého kraje s hejtmanem Martinem Půtou (Starostové pro Liberecký kraj).

Aktuality 3. 8. 2023 / 13:10

Krajská rada jednala s radními o sociálních službách, nemocnicích i ZZS

Ve středu 19. července 2023 jednali členové krajské rady s radním a náměstkem hejtmana řídícím resort sociálních věcí Mgr. Petrem Tulpou a radním řídícím resort zdravotnictví Mgr. Vladimírem Richterem.