Liberecká KR s představiteli kraje o zdravotnictví a sociálních službách

Liberecká krajská rada pokračuje v osvědčené tradici a po půl roce jednala s náměstky hejtmana pro sociální věci Petrem Tulpou a pro zdravotnictví Vladimírem Richterem, s vedoucí odboru sociálních věcí Jolanou Šebkovou a s vedoucí odboru zdravotnictví Alenou Riegerovou. Za odborový svaz se jednání spolu se členy krajské rady zúčastnila také místopředsedkyně Jana Hnyková.

Termín schůzky jsem jako předsedkyně zajišťovala písemně a jako ostatně vždy byla reakce ze strany kraje rychlá a vstřícná.

Setkali jsme se 15. června na Krajském úřadě v Liberci a atmosféra na jednání byla příjemná.

Probrali jsme z oblasti sociálních služeb především dofinancování těchto služeb, neboť kraj dostal od státu o 64 milionů Kč méně proti roku 2021. I když navýšil v krajském rozpočtu z 20 na 30 mil. Kč, stejně schází 95 mil. Kč. V současné době se to řeší, na Ministerstvo financí byl odeslán dopis se žádostí o dofinancování.

Z oblasti zdravotnictví se členové krajské rady ptali na výstavbu urgentního příjmu v Masarykově nemocnici v Jilemnici, na stavbu rehabilitačního ústavu v Semilech a na financování výstavby bytového domu pro nastupující lékaře v České Lípě.

Ke konci schůzky jsme diskutovali o situaci, která je v souvislosti s uprchlíky z Ukrajiny v Libereckém kraji.

Na závěr jednání jsme se dohodli, že další schůzka bude na podzim letošního roku. Protože máme v našem odborovém svazu volby, bude toto jednání iniciovat již nová krajská rada. S přáním hezkých letních dovolenkových dní jsme jednání ukončili.

Foto Jana Hnyková

Aktuality 11. 3. 2024 / 18:47

Liberecká KR jednala s radními Richtrem a Tulpou

Liberecká KR spolu s místopředsedkyní OS Mgr. Janou Hnykovou se 27. února setkala s radními řídícími zdravotnictví a resort sociálních věcí.

Aktuality 17. 10. 2023 / 7:14

Liberecká krajská konference – 5. 10. 2023

Krajská konference OS odborových organizací z Libereckého kraje se konala ve čtvrtek 5. října.

Aktuality 11. 9. 2023 / 11:15

Krajská rada jednala s hejtmanem Půtou o ZZS i dalším zdravotnictví

Ve středu 30. srpna 2023 jednala krajská rada Libereckého kraje s hejtmanem Martinem Půtou (Starostové pro Liberecký kraj).