Nohejbalový turnaj zdobily skvělé výkony i dobře objednané počasí

Tentokrát trošku netradičně, poslední květnový víkend, se pro naše odboráře již šestnáctý rok nesl ve znamení sportovních her. V Českých Budějovicích se sešli příznivci krásného sportu zvaného nohejbal. Tento rok sliboval téměř rekordní účast, ale avizované družstvo Nemocnice Beroun se nepodařilo sestavit a družstvo odborářů z ústředí OS v Praze se kvůli zdravotnímu stavu hráčů načisto rozpadlo. Ale i tak se na antuce sešlo úctyhodných dvanáct družstev, která si přijela dobře zahrát a trošku se pobavit i uvolnit.

Jedenáct, dá se říct, už ostřílených matadorů a mezi nimi jeden nováček, reprezentant Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Ale pozor! Nováček nakonec, sice se štěstím, ale přece, skončil na šestém místě! Ale to trošku předbíhám.

Při tomto počtu družstev jsme volili systém hry na dvě skupiny základní a následně dvě skupiny ve hře o 1. – 6. místo a o 7. – 12. místo s tím, že vzájemné zápasy se ve druhé skupině započítávaly. Tímto systémem jsme dosáhli toho, že každé družstvo odehrálo devět zápasů a všichni byli spokojeni a příjemně unaveni.

V dopoledním bloku se dohrály obě základní skupiny a na jednu hodinu odpolední byla naplánována pauza na oběd. Přesně v tuto dobu se přihnalo nad České Budějovice mračno a v průběhu dvaceti minut se nad námi čerti ženili. Než jsme se stihli najíst, nebe se protrhalo a my jsme se mohli vrátit na kurty. Jestli si myslíte, že se po dešti nedalo hrát, jste na hlubokém omylu! Systém drenáží pod kurty je na vynikající úrovni a pár minut po dopadu posledních kapek už se dalo po kurtech opět chodit a hrát!

Výsledky prvních skupin byly velmi zajímavé, mezi postupujícími nebylo ani jedno družstvo, které by nemělo na svém účtu nějakou prohru, a tak byl turnaj napínavý do posledního míče na všech pozicích. Je samozřejmé, že největší zájem byl o umístění na bednu, ale pěkné souboje se udály i na opačném konci tabulky. A proč? No přece v boji o Čulibrka!

Zkušenosti z minulých ročníků nám naznačovaly, že se o nejvyšší příčku porvou týmy ZO našich lázní, tedy Františkovy Lázně a Jáchymov, s Bratislavou, co se potvrdilo na 100 %. A všichni jsme s napětím očekávali, zda některé z těchto družstev neklopýtne ještě před tím, než se spolu utkají. Jako první vypadly ze hry Františkovy Lázně, a tak se ve finále do sebe zakously Jáchymov s Bratislavou a obě družstva předvedla opět výborný nohejbal! Bratislava dokázala zvrátit vývoj prvního setu ze skóre 9:5 pro Jáchymov na vítězných 10:9! To pravděpodobně rozhodlo o dalším dění v zápase. Druhý set skončil 10:7 pro Bratislavu a vše bylo jasné!

S večerní dekorací vítězů nám přišel pomoct místopředseda OSZSP ČR Mgr. Lubomír Francl, který odevzdal poháry a ceny prvním čtyřem družstvům a poslednímu družstvu taky maličký pohár pro Čulibrka.

V konečném pořadí skončila družstva následovně:

1. SOZ ZaSS Bratislava

2. Léčebné lázně Jáchymov A

3. ZZS Zlín

4. Lázně Františkovy Lázně

5. Léčebné lázně Jáchymov B

6. ZZS Olomouc

7. Léčebné lázně Jáchymov C

8. Psychiatrická nemocnice Brno B

9. Čtyřlístek Ostrava

10. Nemocnice Přerov A

11. Psychiatrická nemocnice Brno A

No a kdo si odnesl Čulibrka za 12. místo? Sympatická děvčata z družstva žen Nemocnice Přerov. Sláva vítězům, čest poraženým! A velikánské poděkování úplně všem! Za nasazení entuziasmus, za obětovaný čas a darovaný úsměv!

Sportu zdar!

Foto autor

Aktuality 14. 6. 2024 / 21:30

Nohejbal stále žije!

Po jarním váhání a nedostatečném zájmu o turnaj v nohejbale uspořádali pod vedením Honzy Zatloukala 1. června stejný turnaj záchranáři z Olomouce.

Aktuality 8. 6. 2023 / 15:30

Obnovený turnaj v nohejbalu

Je to tak, milí přátelé, letos se nám podařilo za velikého úsilí a po mnoha komplikacích obnovit nejdéle pořádaný turnaj svazových sportovních her, a to ten nohejbalový.

Aktuality 25. 7. 2019 / 10:20

Nohejbal pod jihočeským sluncem

Letos se ve dnech 31. května až 2. června sjelo do Českých Budějovic třináct družstev a mezi nimi i jeden úplný nováček.