Srpen 2017

31. srpna

* Konalo se jednání tripartitního pracovního týmu  pro zdravotnictví, na kterém byla předložena ústní informace k návrhu úhrad za zdravotní péči pro rok 2018. Jednání se účastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

30. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková se společně se zástupci odborových svazů účastnily společného mítinku za vyšší platy a mzdy ve veřejných službách. V Praze se sešlo přes dvě stě odborářů, aby vyhodnotili průběh jednání s vládou o nárůstu platů v příštím roce.

29. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková podaly na Policii ČR informace ve věci tiskové konference OS k situaci na ZZS Jihomoravského kraje.

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková jednala s ředitelkou KHS Zlínského kraje MUDr. Evou Sedláčkovou o návrhu na zvýšení platových tarifů zaměstnanců KHS.

* Zástupci odborových svazů ČMKOS z veřejných služeb a správy se sešli, aby projednali postup a návrhy k jednání o platových tarifech s vládou. Za OS se zúčastnily předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

23. srpna

Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se sešla se zástupci odborové organizace MPSV.

22. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková projednaly s předsedou LOKu Martinem Englem možný postup při přípravě návrhu vyšší kolektivní smlouvy pro zaměstnance nemocnic.

21. srpna

* V Mostě se místopředsedkyně OS Ivana Břeňková sešla se senátorkou Alenou Dernerovou na jednání o financování orgánů ochrany veřejného zdraví Ústeckého kraje.

* Jednání Rady ČMKOS se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

* V podvečerních hodinách jednali zástupci odborových svazů veřejných služeb a veřejné správy s premiérem Bohuslavem Sobotkou, s místopředsedou hnutí ANO Richardem Brabcem, ministrem financí Ivanem Pilným, místopředsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou a zástupci MPSV o zvyšování platů ve veřejných službách. Za OS se jednání zúčastnila předsedkyně Dagmar Žitníková.

17. srpna

* Místopředsedové OS Ivana Břeňková a Lubomír Francl se sešli se zástupci České podnikatelské pojišťovny, aby jednali o nové rámcové smlouvě pro členy odborového svazu.

10. srpna

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková a regionální tajemník EPSU Josef Krejbych se sešli se zástupci Odborového svazu hasičů, aby si předali informace o práci ve svazech a na mezinárodní úrovni.

9. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se s předsedou LOK-SČL Martinem Engelem opět sešli s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, aby mu doplnili informace o současné personální situaci ve zdravotnictví.

8. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s místopředsedou OS Lubomírem Franclem navštívili základní odborovou organizaci OS v Lázních Teplice nad Bečvou. Na setkání s odboráři připomněli výhody, které členství v odborech přináší, a projednali pracovní podmínky zaměstnanců v tomto zařízení.

7. srpna

* Vedení odborového svazu a vedení LOK-SČL společně jednalo o zásadních podmínkách pro zajištění financí ke zvýšení mezd a platů pro zaměstnance ve zdravotnictví v nadcházejícím období.

2. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková vystoupila ve zpravodajství České televize k návrhu rozpočtu Ministerstva zdravotnictví v kontextu naplnění slibů zvyšování platů a mezd v roce 2018 a k dalším prioritám resortu.

* Místopředsedové OS Ivana Břeňková a Lubomír Francl jednali se zástupci České podnikatelské pojišťovny o podmínkách rámcové pojistné smlouvy o pojištění za škodu způsobenou zaměstnavateli pro členy odborového svazu.

1. srpna

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková jednala s regionálním tajemníkem Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) o prioritách regionu a organizaci připravovaných akcí.

Aktuality 21. 4. 2024 / 21:06

Březen 2024

V pátek 22. března se s ministrem Marianem Jurečkou a jeho týmem sešly předsedkyně OS Dagmar Žitníková, místopředsedkyně OS Jana Hnyková a vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková.

Aktuality 15. 3. 2024 / 19:32

Únor 2024

26. února: Strategické investice a prorůstová opatření, důchody a aktuální situace ve zdravotnictví a situace ve společnosti Liberty Ostrava byly hlavními tématy jednání tripartity.

Aktuality 16. 2. 2024 / 21:56

Leden 2024

29. ledna: Na Ministerstvu zdravotnictví jednal tripartitní pracovní tým pro zdravotnictví.