Středočeská porada s vedením OS – 2. 3. 2022

Ve středu 2. března se v režimu on-line konala porada vedení odborového svazu s předsedy a členy výborů odborových organizací ze Středočeského kraje.

Po představení změn se členové výboru vyjádřili k návrhům do programu, že by uvítali profesionalizaci předsedů nebo členů výboru. Byla vysvětlena představa o mzdě takového funkcionáře a ukotvení v kolektivní smlouvě. Diskutovali jsme také o odmítnutí člena ve vztahu k tomu, pokud byl občan pravomocně odsouzen pro úmyslný trestní čin. Právnička Štěpánka Řandová vysvětlila, jak se to odborová organizace dozví, protože nelékařští zdravotničtí pracovníci a zaměstnanci v přímé péči musí předložit pro výkon své práce trestní bezúhonnost.

Dlouhá diskuze se vedla k příloze č. 1 nařízení č. 341/2017 Sb., podle níž zaměstnanci již druhý rok nedostali zvýšený plat. K tomu byla podaná informace o všech jednáních vedení odborového svazu a o vyhlášení stávkové pohotovosti výkonnou radou na jejím zasedání 8. února 2022. Jednání nekončí a odborový svaz v nich bude pokračovat. Dotkli jsme se i rejstříkových soudů a jejich jednání vůči odborovým organizacím.

Aktuality 13. 10. 2023 / 13:38

Středočeská krajská konference – 19. 9. 2023

Krajská konference OS odborových organizací ze Středočeského kraje se konala v úterý 19. září.

Aktuality 14. 9. 2022 / 16:18

Středočeská krajská konference – 13. 9. 2022

Středočeská krajská konference jednala v úterý 13. září.

Aktuality 25. 8. 2022 / 19:49

S radním Hrabánkem o situaci v Domově U Anežky

Za vznikem nové odborové organizace jsou vždy problémy, které nedokáží zaměstnanci sami řešit a hledají pomoc a podporu u našeho odborového svazu.