Turnaj v kuželkách – už potřinácté!

Jednou z oddychových aktivit našeho odborového svazu je pořádání každoročních sportovních her, jejichž největší akcí a tedy i jistým vyvrcholením je turnaj v kuželkách družstev čtveřic. I když nad slovem oddychový by se dalo hodně polemizovat. Hráči se tam pořádně zapotí a organizační tým taky nemá suché košile. Letošní ročník se nesl pod číslem třináct, ale naštěstí se nás nedotkla žádná katastrofa ani smůla, právě naopak! Turnaj se velmi vydařil.

Do Blanska se o víkendu 5. až 7. října sjelo třicet čtyři družstev z celé naší krásné vlasti a na dráhách se sváděly přátelské i urputné souboje v zisku bodů od samého rána.

Letos jsme zkusili začít klání v kuželně až v osm hodin ráno, ale stejně to znamená být nejpozději ve tři čtvrtě na osm v kuželně, hodit se do sportovního a trošičku se rozehřát, aby úderem osmé mohly spadnout první shozené kuželky.

Jako každý rok i letos tradičně hned v prvním kole nasadili vysokou laťku borci z Nemocnice v Bílovci, kteří byli poměrně dlouho na průběžném prvním místě. Nakonec skončili „až“ druzí, ale stejně je jejich trvalá forma hodna obdivu. Mezitím se ale v kuželně v pravidelných intervalech střídali ženy i muži, někteří hráli jako profíci, někteří to kouleli jen tak, po amatérsky, ale všichni z plného srdce a s radostí. Pomalu jsme prokousali celým hracím dnem, výsledků přibývalo, jen s časem jsme se nedokázali vypořádat úplně dobře. Hra nabrala nepříjemný skluz a poslední várka nastupovala na dráhy skoro s hodinovým zpožděním.

Na turnaji byly i chvíle úsměvné, a to třeba ve chvíli, když na dráhu nastoupilo družstvo žen z Nemocnice s poliklinikou v Havířově. Ženy se rozdělily podle doma vyrobených kostýmů do dvou družstev, jedno andělské a druhé čertovské, dokonce s blikajícími rohy. Jenom nevím, podle jakého klíče se holky z Havířovské nemocnice dělily. Kdo byl víc anděl a kdo čert, či vlastně čertice J.

Když večer zahalil Blansko do tmy, schylovalo se i ke konci turnaje a taky k jeho vyvrcholení, co se týče stupňů vítězů. Jak jsem již předeslal, pánové z Bílovce byli téměř celý turnaj na prvním místě, až přišel výkon borců z Oblastní nemocnice Jičín a ten jim vítězství doslova a do písmene vyfoukl. Jako jediný tým překročil magickou hranici devíti set bodů, a tím si zajistil první místo. Kouleli jak o duši a vyplatilo se!

Večer jsme se sešli na místě velmi netradičním, a to v Katolickém domě v Blansku, který nám poskytl pěkné prostory pro slavnostní vyhodnocení turnaje. Tento rok bez básničky, ale za to s písničkou od kamarádů z Bílovce. První ceny dostali jednotlivci muži. Nejníže na bedně skončil Jaroslav Pristanda z Oblastní nemocnice Jičín. Na druhém místě skončil Zdeněk Kukačka z Thermalu Karlovy Vary a první nebyl nikdo jiný, než Petr Šístek z Nemocnice Přerov!

Mezi ženami byly rovněž skvělé výsledky a na třetím místě se umístila Jarmila Šístková z Nemocnice Přerov. Druhá skončila Marie Holešová z Psychiatrické léčebny Opava a totéž družstvo mělo ve svém středu i vítězku turnaje v kategorii žen, dlouholetou favoritku a sympaťačku Petru Chříbkovou, která dostala od spoluhráčů pořádné hobla.

Není potom překvapením, že na třetím místě družstev mužů a smíšených se umístila Nemocnice Přerov. Na druhém místě se nakonec usadili borci z Nemocnice v Bílovci a první místo obsadila již avizovaná Oblastní nemocnice Jičín. Družstva žen byla obdobou a na třetím místě byly dámy z Oblastní nemocnice Jičín, druhé místo získala FN II Plzeň a první místo – kdo jiný než dámy z Psychiatrické léčebny Opava! Gratulujeme všem!

A gratulace patří taky nejodvážnějšímu a velmi sympatickému muži, který nehleděl na výsledek a přišel si zahrát s radostí bez ohledu na to, že mu to nějak nepadalo. Tímto pánem je Adam Holomek z FN Ostrava, který získal cenu útěchy – Čulibrka. Nutno říct, že měl z této ceny upřímnou radost a přebral pohár jako správný šampion!

Foto autor

Aktuality 17. 10. 2018 / 9:11

Kouleli jsme kuželky (už zase)

Také tento rok jsme uspořádali v Blansku velký turnaj v kuželkách. Bylo to ve dnech 12. – 14. října 2018 a sjelo se nám 34 družstev.

Aktuality 3. 11. 2017 / 8:16

Turnaj v kuželkách – osmnáctiletý!

Tento rok jsme se dočkali už osmnáctého ročníku našich mimořádně oblíbených sportovních her a tím i nejobsazenějšího turnaje – v kuželkách. Uskutečnil se ve dnech 13. – 15. října v Blansku.

Aktuality 10. 10. 2016 / 8:45

Sedmnáctý ročník turnaje v kuželkách byl pohodový

Turnaj v kuželkách se uskutečnil od 30. září do 2. října v Blansku. A příští rok bude mít tento náš největší turnaj už osmnácté narozeniny.