Výkonná rada v březnu

Výkonná rada odborového svazu na svém zasedání v úterý 12. března projednala předběžný výsledek hospodaření odborového svazu v roce 2023. Zabývala se situací v Českomoravské konfederaci odborových svazů po odstoupení předsedy Josefa Středuly a místopředsedy Víta Samka a obsahem mimořádného jednání Sněmu ČMKOS, který se bude konat v pátek 25. března.

Výkonná rada byla seznámena s prací dozorčí rady a jejích členů, s prací sekcí a s mezinárodními akcemi, kterých se zástupci odborového svazu účastní.

Vedení odborového svazu připomnělo porady se zástupci odborových organizací, které se budou konat 19. března v Praze a 21. března v Olomouci. K nabídce společnosti EUCS, což je jakési pojištění na to, abyste v případě pojistné události získali ze svých existujících pojistek maximální odškodnění, se výkonná rada vrátí na svém dubnovém jednání a rozhodne o ní.

Předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Jana Hnyková informovaly o aktuálním dění ve zdravotnictví a sociálních službách, především o připravované legislativě a tripartitních jednáních.

Členové výkonné rady seznámili s jednáními krajských rad, s děním v odborových organizacích a s problémy, které se v nich řeší.

Příští jednání výkonné rady se bude konat ve dnech 8. a 9. dubna.

Aktuality 13. 6. 2024 / 13:07

Výkonná rada OS se v Bratislavě sešla se slovenskými kolegy

Po dvou letech se uskutečnilo ve dnech 23. až 25. května v Bratislavě společné jednání výkonné rady OSZSP ČR a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 17. 4. 2024 / 21:29

Výkonná rada OSZSP ČR podpořila demonstraci 7. dubna v Bruselu

7. duben je Světovým dnem zdraví a Evropská federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU) a koalice občanských organizací uspořádaly v Bruselu demonstraci, výkonná rada OS ji podpořila.

Aktuality 17. 4. 2024 / 18:37

Výkonná rada v dubnu

Společného jednání výkonné a dozorčí rady OS se v pondělí 8. dubna odpoledne zúčastnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. V úterý 9. dubna pokračovalo jednání výkonné rady standardním programem.